-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Οι πλούσιες χώρες «φρενάρουν» την συμφωνία για το κλίμα

0
Ο Ινδός Ρατζέντρα Πατσόρι, πρόεδρος της Διακυβερνητικής Διάσκεψης Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για την Εξέλιξη του Κλίματος (IPCC/GIEC) είπε ότι η επιφυλακτικότητα αναπτυσσόμενων χωρών όπως η Κίνα και η Ινδία, να υπογράψουν μια παγκόσμια συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, πηγάζει από το γεγονός ότι οι πλούσιες χώρες δεν δείχνουν τον δρόμο, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Ο Πατσόρι πρόσθεσε ότι πολλές πλούσιες χώρες, μεταξύ τους οι ΗΠΑ, δεν κατάφεραν να λάβουν μέτρα για να πείσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες να ενταχθούν στη συνθήκη της Κοπεγχάγης για το κλίμα, η υπογραφή της οποίας προβλέπεται το 2009.

"Αμφιβάλλω για τη δέσμευση αυτών των αναπτυσσόμενων χωρών, καθώς δεν έχουν δει τις ανεπτυγμένες χώρες να λαμβάνουν σαφή θέση", τόνισε.

Ο Πατσόρι αναγνώρισε ότι η Γερμανία δίνει ένα θετικό παράδειγμα και ότι η Βρετανία είναι "στο σωστό δρόμο". Υπάρχουν εντούτοις "λόγοι ανησυχίας" καθώς πολλές χώρες δεν μείωσαν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, επισήμανε.
Ο πρόεδρος της επιτροπής του ΟΗΕ για το κλίμα εκτιμά ότι η Κίνα και η Ινδία, οι ταχέως αναπτυσσόμενες χώρες, "θα ήθελαν να δουν έως πού θέλουν να πάνε οι ανεπτυγμένες χώρες πριν λάβουν από την πλευρά τους την δική τους απόφαση".

Η σύνοδος της Κοπεγχάγης που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο του 2009 αναμένεται να καταλήξει σε μια παγκόσμια συμφωνία για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα μετά το 2012, με την εκπνοή του πρωτοκόλλου του Κιότο.

Παράλληλα στις 17 και 18 του μηνός συναντώνται στο Παρίσι οι 16 ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου, που είναι και οι πλέον ρυπογόνες, για να συνεχίσουν τον άτυπο διάλογο που άρχισε στις ΗΠΑ και έκτοτε περιλαμβάνεται στο χρονοδιάγραμμα των τακτικών συναντήσεων για το κλίμα.

Μετά την πρώτη σύνοδο τον Σεπτέμβριο του 2007 στην Ουάσινγκτον και μετά τη συνάντηση εμπειρογνωμόνων τον Ιανουάριο στη Χαβάη, το Παρίσι φιλοξενεί την τρίτη συνάντηση ΜΕΜ (Major economies meeting) με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπουργών και υφυπουργών Περιβάλλοντος.

Τις ΜΕΜ συγκροτούν οι οκτώ περισσότερο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες (G8/ ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καναδάς, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) οι πέντε αναδυόμενες οικονομίες (Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Νότια Αφρική, Μεξικό) καθώς και η Νότια Κορέα, η Ινδονησία και η Αυστραλία, δηλαδή το 80% των εκπομπών αερίων παγκοσμίως που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και το 80% της κατανάλωσης ενέργειας παγκοσμίως

πηγές:Ant1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: