-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Ακραία φαινόμενα για το Μάιο

0
Οι βροχές της περασμένης Πέμπτης, όπως και εξάλλου αναμενόταν, δεν διαφοροποίησαν το σκηνικό στα φράγματά μας
Στα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων τριάντα χρόνων συγκαταλέγονται οι προχθεσινές καταιγίδες, οι οποίες σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές του νησιού μας. Παρόμοιες καιρικές συνθήκες σημειώθηκαν το απόγευμα της 14ης Μαΐου του 2002 σε αρκετές περιοχές της Λευκωσίας και χαρακτηρίσθηκαν και τότε ως ακραία φαινόμενα. Μάλιστα το 2002 σε κάποιες περιοχές η βροχόπτωση είχε φθάσει τα 55.5 χιλιοστά. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι βροχοπτώσεις της περασμένης Πέμπτης σε κάποιες περιοχές ξεπέρασαν κατά πολύ τις κανονικές για το συγκεκριμένο μήνα.
Όπως για παράδειγμα στην περιοχή του Αεροδρομίου Λάρνακας όπου η βροχόπτωση που σημειώθηκε ήταν 26,7 χιλιοστά, δηλαδή 281%. Οι περισσότερες όμως βροχές σημειώθηκαν στην περιοχή Κόρνου και Λυθροδόντα και ήταν 27,2 χιλιοστά ή 107% και 109% αντίστοιχα. Σημαντικές βροχοπτώσεις είχαμε προχθές και σε Αθηαίνου και Ξυλοτύμπου.
Η συνολική βροχόπτωση του τελευταίου 24ώρου είναι 7,2 χιλιοστά, ενώ η κανονική για το μήνα είναι 19,6. Παρόλο που η κανονική βροχόπτωση από την αρχή του υδρολογικού έτους μέχρι και σήμερα είναι 487 χιλιοστά, μέχρι στιγμής καλύψαμε μόλις τα μισά, δηλαδή 245.
Να προσθέσουμε ακόμα πως σε τέσσερις περιοχές σημειώθηκε και χαλάζι. Πρόκειται για την Αθηαίνου, τον Κόρνο, το Λυθροδόντα και την περιοχή του Αεροδρομίου Λάρνακας.

Σταγόνες στα φράγματα
Οι προχθεσινές καιρικές συνθήκες, όπως και εξάλλου αναμενόταν, δεν διαφοροποίησαν το σκηνικό στα φράγματά μας. Κάποια εισροή νερού είχαμε μόνο στο φράγμα της Αρμίνου και ήταν μόλις 9 κυβικά μέτρα νερού, ενώ μέχρι στιγμής η συνολική εισροή για το μήνα Μάιο είναι 0,041 ε.κ.μ νερού. Σχετικά με την κατάσταση των άλλων φραγμάτων φθάνει να πούμε πως νερό βλέπει κανείς μόνο στον Κούρρη 3,1 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, στον Απρόκρεμμο 7,1, στο φράγμα της Ευρέτου 6,7 και σε αυτό της Αρμίνου 2,5. Στα υπόλοιπα φράγματα η αποθηκευμένη ποσότητα είναι μόλις μερικές δεκάδες κυβικά μέτρα νερού. Συνολικά αυτή τη στιγμή σε όλα τα φράγματά μας υπάρχουν 25,3 ε.κ.μ νερού, δηλαδή 9,3% πληρότητα.
Ο καιρός Εν τω μεταξύ, χαμηλή πίεση συνεχίζει να καλύπτει την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, ωστόσο από σήμερα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Σήμερα Σάββατο ο καιρός αναμένεται, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία αίθριος για να καταστεί το απόγευμα στο εσωτερικό και στα ορεινά μερικώς συννεφιασμένος με πιθανότητα τοπικών ελαφρών βροχών. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 24 στα παράλια και στους 14 στα ψηλότερα ορεινά.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε σχέση με το Σάββατο.
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αρχικά με παροδικά αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει ουσιαστική μεταβολή σε σχέση με την Κυριακή. Ίδιες καιρικές συνθήκες θα επικρατούν και τη Δευτέρα και την Τρίτη.

πηγές:ΠΟΛΙΤΗΣ-ΚΥΠΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: