-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Στους 39 βαθμούς ο υδράργυρος!!!

0

Λίγη δροσιά. Στα σιντριβάνια και τους κήπους κατέφυγαν όσοι ένιωσαν δυσφορία για να δροσιστούν

Καμίνι σήμερα και αύριο η Αθήνα. Ο υδράργυρος, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), αναμένεται να... εκτιναχθεί στους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, όπου και θα παραμείνει μέχρι το Σάββατο.

ΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ συνιστά στους κατοίκους της πρωτεύουσας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο κέντρο της πόλης με τα Ι.Χ., ενώ η Νομαρχία Αθηνών από την πλευρά της κάλεσε τους δήμους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να φιλοξενήσουν σε χώρους που διαθέτουν κλιματισμό δημότες που θα ζητήσουν βοήθεια.

Ο καιρός, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα δροσίσει από το μεσημέρι του Σαββατου, όταν αναμένεται να φυσήξουν βοριάδες που θα «ρίξουν» τη θερμοκρασία στους 34 με 35 βαθμούς.

Χθες, το θερμόμετρο στην Αθήνα έδειξε 36 βαθμούς (Νέα Φιλαδέλφεια) και στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ 132 άτομα. Από αυτά, τα 16 περιστατικά αφορούσαν σε καρδιολογικά προβλήματα, τα 7 σε πνευμονολογικά και πέντε σε λιποθυμικές τάσεις.

Η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε χθες στη Λάρισα και στον Αλίαρτο, όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 38 βαθμούς Κελσίου. Για σήμερα και αύριο οι μετεωρολόγοι προβλέπουν αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα και εξασθένηση των ανέμων. Αυτό, επισημαίνουν, θα έχει ως αποτέλεσμα η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά να κυμανθεί από 18 έως 38 βαθμούς και κατά τόπους να φτάσει τους 39 βαθμούς. Πάντως, στα βόρεια και κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι σήμερα και αύριο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Για το Σάββατο και την Κυριακή προβλέπουν αύξηση των βόρειων ανέμων, που θα πνέουν με ένταση πέντε Μπωφόρ και πτώση της θερμοκρασίας στους 34 με 35 βαθμούς.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον νομάρχη Αθηνών, κ. Δημήτρη Ευσταθιάδη, στους δήμους της πρωτεύουσας υπάρχουν 120 κλιματιζόμενοι χώροι όπου μπορούν, εφόσον χρειαστεί, να καταφύγουν ηλικιωμένα άτομα και όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Πρόκειται για γραφεία δημαρχείων, ΚΑΠΗ, πολιτιστικά κέντρα, εκθεσιακούς χώρους, δημοτικούς κινηματογράφους, κλειστά γυμναστήρια και δημοτικά ιατρεία. Πληροφορίες (για τους χώρους κ.λπ.) μπορούν να πάρουν, όσοι ενδιαφέρονται, από τα δημαρχεία της περιοχής πρωτευούσης.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε χθες ότι, αν κριθεί απαραίτητο, τα δημοτικά ιατρεία που βρίσκονται και στα επτά διαμερίσματα του Δήμου θα λειτουργήσουν από τις οκτώ το πρωί έως τις έξι το απόγευμα, όλες τις ημέρες.

Επίσης θα τεθεί σε λειτουργία κέντρο τηλεφωνικής πληροφόρησης του κοινού για υγειονομικά θέματα, στο οποίο γιατροί παθολόγοι και καρδιολόγοι θα δίνουν οδηγίες στα τηλέφωνα 2015.559 και 2015.511.

ΣΥΣΤΑΣΗ για τον περιορισμό των μετακινήσεων με αυτοκίνητο στις απολύτως απαραίτητες, απηύθυνε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος - Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, επειδή ­ σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ­ οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν ευνοούν τη συσσώρευση των ρύπων και τη δημιουργία νέφους.

Χθες οι τιμές δύο ρύπων, του όζοντος και του διοξειδίου του αζώτου, κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα και μάλιστα το όζον ξεπέρασε το όριο λήψης εκτάκτων μέτρων. Συγκεκριμένα, το όζον έφθασε στον σταθμό μέτρησης στη Λυκόβρυση, στα 383 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, με όριο επιφυλακής τα 200μgr/m3και όριο λήψης εκτάκτων μέτρων τα 300μgr/m3. Το διοξείδιο του αζώτου έφθασε στα 294 μgr/m3στον σταθμό μέτρησης της οδού Πατησίων.

Πάντως, η εκτίμηση των επιστημόνων του ΠΕΡΠΑ είναι ότι, παρά τις πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες (σχεδόν πλήρης άπνοια, ζέστη, θερμοκρασιακή αναστροφή), οι τιμές των ρύπων κυμάνθηκαν σε μέτρια επίπεδα. Να θυμίσουμε ότι το διοξείδιο του αζώτου παράγεται κυρίως από τα αυτοκίνητα, ενώ το όζον είναι δευτερογενής ρύπος που παράγεται όταν οι ρύποι που εκπέμπονται από τα οχήματα έρθουν σε επαφή με το ηλιακό φως.

Το υπουργείο συνιστά και στα άτομα που πάσχουν από καρδιοπάθειες και άλλα παρόμοια νοσήματα να αποφεύγουν την μετακίνησή τους, κυρίως τις μεσημεριανές ώρες, καθώς και σε όσους ασκούν επάγγελμα που απαιτεί έντονη σωματική κόπωση να εργαστούν σήμερα ελαφρότερα.


ΤΑ ΝΕΑ 19/6/1997

Δεν υπάρχουν σχόλια: