-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Γεύση από χειμώνα...

0
Γεύση από χειμώνα... επεφύλασσε ο καιρός το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Με τα πρώτα χιόνια να πέφτουν στα βουνά της Θεσσαλίας, τους θυελλώδεις ανέμους να κρατούν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια και στην Κρήτη να βρέχει 18 ώρες συνέχεια.

«Μπόρα» ήταν και πέρασε λένε οι ειδικοί. Γεγονός που επιβεβαιώνει και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι προβλέψεις της οποίας μιλούν για άμεση βελτίωση του καιρού. Ήδη από σήμερα το απόγευμα οι άνεμοι θα πνέουν ασθενέστεροι και από αύριο το τσουχτερό κρύο θα υποχωρήσει. Αυτά μέχρι την Παρασκευή, οπότε και ο καιρός θα επιδεινωθεί ξανά.

Ο χειμωνιάτικος καιρός του τελευταίου διημέρου δεν ξάφνιασε τους μετεωρολόγους. Αντιθέτως, περίμεναν μια τέτοια εξέλιξη, αφού όπως έλεγαν «βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του φθινοπώρου και κρύο δεν έχουμε καταλάβει ακόμη». Στην ΕΜΥ υποστήριζαν πως επρόκειτο για ένα τοπικό φαινόμενο με μικρή διάρκεια, απόλυτα φυσιολογικό για την εποχή αυτή, και το οποίο «ενδεχομένως να επαναληφθεί στο τέλος της εβδομάδας».

Εκτίμηση που βρίσκει σύμφωνο τον καθηγητή Φυσικής της Ατμόσφαιρας στο ΑΠΘ, κ. Χρήστο Ζερεφό, που από την πλευρά του δεν συνδέει τον κακό καιρό του περασμένου διημέρου με τις μεγάλες κλιματολογικές αλλαγές που προκαλεί σε άλλες περιοχές του πλανήτη το φαινόμενο Ελ Νίνιο. «Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια φθινοπωρινή αλλαγή του καιρού, που μάλιστα άργησε να έρθει. Οι επιπτώσεις του Ελ Νίνιο στη χώρα μας ενδεχομένως να εκδηλωθούν από τις αρχές του νέου χρόνου, με τη μορφή πολύ συχνών εναλλαγών κρύου και ζέστης, που υπολογίζεται να διαρκέσουν όλο το 1998».

Τις προηγούμενες μέρες, εκτός από το τσουχτερό κρύο, οι άνεμοι έφθαναν στο Αιγαίο ακόμη και τα εννέα Μπωφόρ με αποτέλεσμα το Κεντρικό Λιμεναρχείο να απαγορεύσει το μεσημέρι του Σαββάτου τον απόπλου των καραβιών από τον Πειραιά και τη Ραφήνα. Η θαλασσοταραχή μάλιστα ήταν τέτοια, ώστε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Αίγινα, έναν φορτηγό αυτοκίνητο που μετέφερε τούβλα έπεσε στο νερό την ώρα που έβγαινε από το πλοίο «Εξπρές Δανάη».

Την ίδια μέρα στα Χανιά ο αέρας ξερίζωσε δύο δέντρα στο κέντρο της πόλης ενώ στο γειτονικό Ηράκλειο, η βροχή που άρχισε να πέφτει το βράδυ του Σαββάτου σταμάτησε μόνο χθες το μεσημέρι.

Τις επόμενες μέρες η ΕΜΥ προβλέπει βελτιωμένο καιρό. Στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας θα υπάρχει λιακάδα και τόσο αύριο όσο και την Τετάρτη η θερμοκρασία θα ανεβαίνει σταδικά. Την Πέμπτη, αναμένεται να εκδηλωθούν λίγες βροχές στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, χωρίς όμως να πέσει η θερμοκρασία.


ΤΑ ΝΕΑ 20/10/1997

Δεν υπάρχουν σχόλια: