-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

65χρονος θύμα του πολικού κρύου στο Παγγαίο

0
ΟΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ βόρειοι άνεμοι, οι τοπικές βροχές και οι ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας χαρακτηρίζουν και τον σημερινό καιρό.

Τα χιόνια στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έφθασαν μέχρι τις παρυφές των πόλεων ρίχνοντας τον υδράργυρο κάτω από το μηδέν, ενώ ο θάνατος ενός 65χρονου κτηνοτρόφου στη Νέα Πέραμο Παγγαίου αποδίδεται σε ανακοπή καρδιάς λόγω του ψύχους που επικρατούσε στην περιοχή. Χθες εξάλλου δεν λειτούργησαν τα σχολεία στην Ορεστιάδα, το Σουφλί, το Διδυμότειχο και τη Σαμοθράκη, με εντολή του νομάρχη Έβρου κ. Γιώργου Ντόλιου. Ο 65χρονος Σάββας Τσίγκας πήγε αργά προχθές το βράδυ της Δευτέρας στο ποιμνιοστάσιό του για να φροντίσει τα ζώα που είχε. Όταν άργησε όμως να επιστρέψει στο σπίτι του στη Νέα Πέραμο, τον αναζήτησε ο γιος του και τον βρήκε νεκρό στον χώρο του ποιμνιοστασίου. Η θερμοκρασία στην περιοχή ήταν 3-4 βαθμοί κάτω από το μηδέν.

Αργά προχθές το βράδυ, λεωφορείο που εκινείτο στον παλιό εθνικό δρόμο Θεσσαλονίκης - Σερρών «πλάγιασε» λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, αλλά οι επιβάτες δεν έπαθαν τίποτα.

Πάντως οι Νομαρχίες της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης βρίσκονται σε επιφυλακή για ενδεχόμενη επιδείνωση του καιρού. Η θερμοκρασία χθες στις περισσότερες περιοχές κυμαινόταν από μείον 4 βαθμούς Κελσίου έως 9 βαθμούς, ενώ τα περισσότερα αυτοκίνητα που εκινούντο στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο χρειάζονταν αλυσίδες λόγω του πάγου και του χιονιού που ξεπερνούσε τους 35 πόντους.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σε όλη τη χώρα σήμερα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και στα πεδινά της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί, ενώ στα ανατολικά βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θα είναι πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από μείον 4 έως 5 βαθμούς πάνω από το μηδέν, ενώ στην υπόλοιπη χώρα από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα υπάρχουν νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-9 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΠΛΟΙΑ

Στο λιμάνι του Πειραιά έμειναν χθες δεμένα τα επιβατηγά - οχηματαγωγά «Μυτιλήνη» και «Άγιος Ραφαήλ», που εκτελούν το δρομολόγιο Χίος - Μυτιλήνη και Χίος - Μυτιλήνη - Λήμνος - Καβάλα αντίστοιχα, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Αιγαίο, όπου πνέουν άνεμοι εντάσεως εννέα Μπωφόρ.

Το μεσημέρι το επιβατηγό - οχηματωγό πλοίο «Ναϊάς ΙΙ» υπέστη βλάβη, όταν κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσής του στο λιμάνι της Σύρου μπλέχτηκε ο πρυμναίος κάβος του στην αριστερή προπέλα.

Στο μεταξύ, από τις δύο το μεσημέρι χθες είναι κλειστή η Διώρυγα της Κορίνθου, εξαιτίας κατολίσθησης που σημειώθηκε και σύμφωνα με τους τεχνικούς οι εργασίες αποκατάστασης προβλέπεται να διαρκέσουν πέντε μέρες.


ΤΑ ΝΕΑ 17/12/1997

Δεν υπάρχουν σχόλια: