-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Ο χειμώνας είναι εδώ...

0

Στην Κατάρα. Κι εδώ, όπως και σε πολλά άλλα σημεία του ορεινού οδικού δικτύου, τα αυτοκίνητα μπορούσαν να κινηθούν χθες μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες

Βροχές, χιόνια και θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα είναι τα χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού σε όλη τη χώρα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΣΥΜΦΩΝΑ με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η κακοκαιρία θα συνεχισθεί έως την Παρασκευή, ενώ τα πρώτα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις παρουσιάστηκαν χθες στο ορεινό οδικό δίκτυο πολλών περιοχών της Βόρειας Ελλάδας, της Στερεάς, της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, όπου τα αυτοκίνητα για να κινηθούν χρειάζονταν αντιολισθητικές αλυσίδες. Παράλληλα, αποκλεισμένα είναι τριάντα χωριά στην Καρδίτσα, στην πλειονότητά τους ακατοίκητα, καθώς και αλλά 13 στη Ροδόπη.

Από τα ξημερώματα χθες έπεφτε πυκνό χιόνι στους Νομούς Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Ημαθίας, Πέλλας, Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης. Έτσι, μόνον με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνταν τα αυτοκίνητα στην Κεντρική και Βόρεια Χαλκιδική, στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Κοζάνης, καθώς και στον εθνικό και επαρχιακό δρόμο Καστοριάς - Φλώρινας, στις θέσεις Βίγλα και Βίτσι στο δρόμο Καστοριάς - Αμυνταίου, στο δρόμο από τη Βέροια προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σέλι και Τρία Πέντε Πηγάδια Ημαθίας, στο δρόμο Κατερίνης - Ελασσόνας. Επίσης, αλυσίδες χρειάζονταν τα αυτοκίνητα στην περιοχή Αγίου Βασιλείου και στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Σερρών στο Δερβένι.

Στα χωριά της Αργιθέας, στην Καρδίτσα, το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τους τριάντα πόντους και η κυκλοφορία στη θέση Τύμπανος έχει διακοπεί από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες. Κλειστοί είναι επίσης οι επαρχιακοί δρόμοι προς Καστανιά, Μεσενικόλα, Ραχούλα, Νεράιδα, Λουτροπηγή και Ρεντίνα Αηδονοχωρίου.

Εξάλλου, λόγω της δυνατής και συνεχούς βροχής που έπεφτε από το απόγευμα της Κυριακής, υπερχείλισε ο ποταμός Αχέροντας στην Πρέβεζα, στη γέφυρα του Καστρίου (είναι χαμηλή σε εκείνο το σημείο), με αποτέλεσμα η συγκοινωνία να γίνεται από την παλαιά εθνική οδό Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας.

Αν και χθες στο Νομό Ιωαννίνων επικρατούσε ηλιοφάνεια, τα αυτοκίνητα που κινούνταν στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Τρικάλων, από το 50ό έως το 70ό χιλιόμετρο στη θέση Κατάρα, χρειάζονταν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επίσης ήταν απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο ορεινό δίκτυο της Δυτικής Φθιώτιδας, στη Σπερχειάδα, στον δρόμο προς Άμφισσα, Δομοκό και Καρπενήσι, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Δικάστρου - Περίβλεπτου - Πιτσιωτών και Στύρφακας Λεπτοκαρυάς.

Στο Βορειοανατολικό Αιγαίο έπνεαν βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 8 Μπωφόρ και τα πλοία «έδεσαν» στα λιμάνια, ενώ δεν γίνονταν τα θαλάσσια δρομολόγια από Καβάλα για Θάσο.

Στην ορεινή Ροδόπη αποκλείστηκαν από τα χιόνια 13 χωριά, ενώ δύσκολη ήταν και η επικοινωνία με ορεινούς οικισμούς της Ξάνθης και του Νευροκοπίου προς Βώλακα.

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ

Αγνοείται από τα ξημερώματα η τύχη του 41χρονου Μάριου Παναγάκη, που το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα νερά χειμάρρου στην περιοχή Σάντοβα της Καλαμάτας και έπεσε στη θάλασσα. Στο αυτοκίνητο που έπεσε, επέβαινε και η 24χρονη Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου, η οποία κατόρθωσε να βγει στην παραλία χωρίς να τραυματισθεί. Έως αργά το απόγευμα συνεχίζονταν οι έρευνες από αλιευτικά σκάφη, καθώς και από ιδιώτη δύτη, για την ανεύρεση του Παναγάκη.

ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Οι απότομοι ελιγμοί των οδηγών τους και η κακή ορατότητα είχαν ως αποτέλεσμα να πέσουν τρία αυτοκίνητα στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά. Τα ξημερώματα, το ταξί που οδηγούσε ο 57χρονος Νέστορας Τσάκαλος, ενώ έκανε χειρισμούς όπισθεν, έπεσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Μερικές ώρες αργότερα, στην ακτή Τζελέπη του Πειραιά, ο Ιωάννης Βλασερός, την ώρα που προσπαθούσε να σταθμεύσει το Ι.Χ. αυτοκίνητό του, έπεσε στη θάλασσα. Την ίδια τύχη είχαν μερικά λεπτά αργότερα και ο Δημήτρης Λεγάκης, 59 χρόνων και ο 30χρονος γιος του Δημήτρης, όταν το αυτοκίνητό τους έπεσε στο νερό από την Ηετιώνεια Ακτή. Ευτυχώς, όλοι τους ανασύρθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα από τους λιμενικούς.


ΤΑ ΝΕΑ 16/12/1997

Δεν υπάρχουν σχόλια: