-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Προβλήματα από βροχές και χιόνια

0
Από το απόγευμα αναμένεται να αρχίσει η βελτίωση του καιρού, που θα κρατήσει τουλάχιστον ώς την Παρασκευή. Η χθεσινή κακοκαιρία δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στη Χίο. Δεκαπέντε άτομα φιλοξενήθηκαν, χθες το βράδυ, σε ξενοδοχεία, επειδή πλημμύρισαν τα σπίτια τους.

Η χθεσινή νεροποντή, που άρχισε περίπου στη μία το μεσημέρι, προκάλεσε κατολισθήσεις και καταστροφές στο οδικό δίκτυο της Χίου, ενώ ώς αργά το βράδυ είχαν γίνει περίπου 100 κλήσεις για βοήθεια σε πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα στο νησί. Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στον Νομό Ιωαννίνων, όπου δύο χωριά, η Βωβούσα και οι Μηλιές, είναι αποκλεισμένα από την Κυριακή το πρωί, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που σημειώθηκε στην περιοχή.

Χιόνι, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, έπεσε, εκτός από τα Ιωάννινα, στα ορεινά της Κεντρικής Ελλάδας, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Θεσσαλίας. Μάλιστα, στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο των Ιωαννίνων, στο τμήμα από το 50ό έως το 70ό χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Τρικάλων - Ιωαννίνων και στο ορεινό δίκτυο Καλαμπάκας - Πύλης - Καρδίτσας, η κίνηση των αυτοκινήτων γινόταν ώς αργά χθες το βράδυ μόνο με αλυσίδες.

Στην Κατάρα η θερμοκρασία έφτασε χθες 5 βαθμούς κάτω από το μηδέν, ενώ, λόγω των βροχοπτώσεων, σημειώθηκε νέα κατολίσθηση στην Εθνική Οδό Σερρών - Θεσσαλονίκης (ο δρόμος παραμένει κλειστός περισσότερο από ένα μήνα).

Προβλήματα παρουσιάστηκαν, εξάλλου, στις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω του καιρού. Τρεις πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας (προς Μήλο, Νάξο και Σητεία) ακυρώθηκαν χθες, ενώ, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, απαγορεύτηκε από χθες το πρωί ο απόπλους των πλοίων από τον Πειραιά και τη Ραφήνα με προορισμό τα Δωδεκάνησα, τη Χίο, τη Σάμο και τη Μυτιλήνη. Επίσης, δεν γίνονται τα θαλάσσια δρομολόγια από την Καβάλα προς τη Θάσο και άλλα νησιά του Αιγαίου.

ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), από σήμερα το μεσημέρι τα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν. Στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, στη Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο τοπικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειανατολικοί, πολύ ισχυροί ώς θυελλώδεις και στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 ώς 8 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 ώς 12 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου από 7 ώς 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα (θερμοκρασία 5 ώς 12 βαθμούς). Για τη Θεσσαλονίκη η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιόνι στα γύρω ορεινά, αλλά μετά το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν (3 - 7 βαθμοί Κελσίου).

Αύριο, τα χαρακτηριστικά του καιρού θα συνεχίσουν να είναι οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι και η χαμηλή θερμοκρασία. Την Τετάρτη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Οι άνεμοι αναμένονται ασθενείς ώς μέτριοι και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο ισχυροί.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Την Πέμπτη αναμένεται αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός με τη θερμοκρασία να μη σημειώνει καμία αξιόλογη μεταβολή. Όσο για την Παρασκευή, η ΕΜΥ προβλέπει αρχικά σχεδόν αίθριο καιρό, ανέμους βορείους ασθενείς ώς μέτριους και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


ΤΑ ΝΕΑ 8/12/1997

Δεν υπάρχουν σχόλια: