-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Ο χειμώνας άργησε μεν αλλά ήρθε...

0
ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ κρύο επικρατούσε χθες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ χιόνιζε στα ορεινά της Β. Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Αν. Μακεδονίας - Θράκης..

Λόγω των ισχυρών ανέμων, εξάλλου, διακόπηκαν από χθες το μεσημέρι τα δρομολόγια των φέρι μπόουτ μεταξύ Ρίου - Αντιρρίου, Καβάλας - Πρίνου και Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης. Η θερμοκρασία σημείωσε «κάθετη» πτώση και στην περιοχή της Αν. Μακεδονίας - Θράκης κυμαινόταν χθες η ελάχιστη 3 βαθμούς κάτω από το μηδέν και η μεγαλύτερη μέχρι 7 βαθμούς.

Πάντως, τα ίδια καιρικά φαινόμενα προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Χθες τ' αυτοκίνητα που κινούνταν στην ορεινή επαρχία των Καλαβρύτων χρειάζονταν αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω του χιονιού που έπεφτε. Αλυσίδες επίσης ήταν απαραίτητες και για τ' αυτοκίνητα που κινούνταν στον εθνικό δρόμο Θεσσαλονίκης - Καβάλας και Ξάνθης. Επίσης στον δρόμο Τρικάλων - Ιωαννίνων, στο 51ο χιλιόμετρο της οδού Λαμίας - Άμφισσας καθώς και στις Ράχες Τυμφρηστού. Αλυσίδες επίσης χρειάζονταν και τ' αυτοκίνητα που κινούνταν χθες το βράδυ στο επαρχιακό δίκτυο της ορεινής Δυτικής Φθιώτιδας.

Για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με χιόνια στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της Κ. Ελλάδος με χαμηλό υψόμετρο, ενώ βροχές θα πέσουν στα νότια πεδινά. Μάλιστα τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα είναι πιθανό να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα Δυτικά, ισχυροί έως πολύ ισχυροί, αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στ' Ανατολικά θα είναι έως και θυελλώδεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια θα κυμανθεί από μείον 5 βαθμούς έως 4 βαθμούς. Στα Δυτικά από μηδέν έως 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές, ενώ δεν αποκλείεται να πέσει και χιονόνερο κατά διαστήματα. Εξάλλου δεν αποκλείεται να σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί και τοπικά προς τ' Ανατολικά του νομού θυελλώδεις.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς, αλλά στα βόρεια προάστια θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη...


ΤΑ ΝΕΑ 27/1/1998

Δεν υπάρχουν σχόλια: