-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Χιόνι και στην Αθήνα

0



Ήλθαν χιόνια. Κι από Μάρτη καλοκαίρι λέει μια παροιμία, ενώ μια άλλη λέει Μάρτης-γδάρτης...

Σταδιακή βελτίωση του καιρού προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα αλλά αναμένεται επιδείνωση από μεθαύριο με πτώση της θερμοκρασίας σε αρκετές περιοχές της χώρας.

ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ χθες το πρωί σε αρκετές περιοχές γύρω από την Αθηνα έριχνε πυκνό χιόνι με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία στα οδικά δίκτυα από την Πλατεία Παλαιάς Πεντέλης προς τον Διόνυσο, από Άγιο Πέτρο προς Πεντέλη, και από το 15ο χιλιόμετρο προς την Πάρνηθα. Από το μεσημέρι και μετά τα αυτοκίνητα κινούνταν με αντιολισθητικές αλυσίδες. Αλυσίδες χρειάστηκαν και όσοι κινούνταν προς Σκάλα Ωρωπού, Καπανδρίτι, Κάλαμο, και Αγ. Μερκούριο, προς την Παλαιά Εθνική Οδό Θηβών, προς Κάζα και από Νέα Μάκρη προς Διόνυσο. Χιόνι έπεσε και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στην περιοχή της Καισαριανής μαθητές και κάτοικοι δεν έχασαν την ευκαιρία να παίξουν με το χιόνι.

Μικροπροβλήματα όμως δημιούργησαν τα χιόνια και σε άλλες περιοχές της χώρας. Εξαιτίας του χιονιού που έπεσε χθες στα ορεινά των Νομών Ηλείας και Αρκαδίας διεκόπη προσωρινά η συγκοινωνία στον επαρχιακό δρόμο Ανδρίτσαινας - Καλαμάτας. Αλυσίδες επίσης χρειάζονταν όσα αυτοκίνητα κινούνταν χθες το πρωί στον επαρχιακό δρόμο Τρίπολης - Καλαμάτας, από το 37ο έως το 42ο χιλιόμετρο, όπως και στη γέφυρα του Αρτεμισίου λόγω παγετού. Στην Κρήτη από χιονοθύελλα έκλεισε χθες το πρωί η οδός Χανίων-Σφακίων, ενώ παραμένει κλειστός ο δρόμος Χανίων-Ομαλού στο 32ο χιλιόμετρο, στην περιοχή Λάκων. Κλειστός είναι επίσης και ο δρόμος Χανίων - Σούγιας στη θέση Πέτρα Σελή.

Σήμερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο στις νότιες παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ χιόνι αναμένεται να πέσει στα βόρεια και τα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν νοτιότερα. Στην Αττική, χιονόνερο και χιόνι θα πέσει στα βόρεια και ανατολικά προάστια, ενώ από το απόγευμα θα υπάρχει σταδιακή εξασθένηση. Στη Θεσσαλονίκη τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι παροδικές νεφώσεις και οι βορειοανατολικοί άνεμοι, που πρόσκαιρα θα πνέουν έως και πολύ ισχυροί.


ΤΑ ΝΕΑ 18/3/1998

Δεν υπάρχουν σχόλια: