-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ 4 ΜΕ ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ ΚΑΙ 22 ΜΕ ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ * ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

0
Στους 41 βαθμούς Κελσίου υπό σκιάν «ψήθηκε» χθες η Αθήνα, με επακόλουθο τέσσερις άνθρωποι να μεταφερθούν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία με συμπτώματα θερμοπληξίας και άλλοι 22 με λιποθυμία. Ωστόσο, για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των βορείων ανέμων.


Υψηλές θερμοκρασίες. Τους 41 βαθμούς έδειξε το θερμόμετρο χθες στην Αθήνα

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ των κλήσεων που δέχθηκε χθες το Εθνικό Κέντρο Αμέσου Βοηθείας (ΕΚΑΒ) ήταν αυξημένος κατά 10% σε σχέση με την Τρίτη, ενώ αντιθέτως ο αριθμός των ασθενών που διακομίσθηκαν στα νοσοκομεία με καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα ήταν σχεδόν ο ίδιος. Έτσι, 34 Αθηναίοι είχαν παρουσιάσει έως τις 6 το απόγευμα καρδιολογικά προβλήματα και 28 πνευμονολογικά, ενώ συνολικά τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν 388 ασθενείς στα νοσοκομεία.

Οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να μειωθούν σήμερα, καθώς η θερμοκρασία θα πέσει κατά 4 περίπου βαθμούς. Ωστόσο, η ζέστη θα είναι και σήμερα αισθητή, κυρίως στην Κεντρική και τη Νότια Ελλάδα.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μάλιστα, δεν αποκλείεται να πέσουν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 22 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 24 έως 38 βαθμούς, και στα νησιά από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι. Στη Θεσσαλονίκη, εξάλλου, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να μην ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.


Οι ρύποι. Η θερμοκρασία και η άπνοια βοήθησαν στη δημιουργία νέφους και τη συγκέντρωση ρύπων

ΣΥΣΤΑΣΗ για περιορισμό των μετακινήσεων με αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας στις απολύτως αναγκαίες, απηύθυνε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος - Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, επειδή οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν ευνοούν τη συσσώρευση των ρύπων και τη δημιουργία νέφους.

Η άπνοια και η ζέστη σε συνδυασμό με την ασυνήθιστα υψηλή υγρασία που επικρατεί στην περιοχή του Λεκανοπεδίου, βοήθησαν χθες να φθάσουν οι ρύποι που απαρτίζουν το νέφος σε πολύ υψηλά επίπεδα και μάλιστα το όζον ξεπέρασε και τα όρια λήψης εκτάκτων μέτρων.

Συγκεκριμένα, το όζον έφθασε το μεσημέρι στον σταθμό μέτρησης της Λυκόβρυσης στα 367 μgr/m3, με όριο λήψης εκτάκτων μέτρων τα 300 μgr/m3. Η μεγαλύτερη τιμή του διοξειδίου του αζώτου έφθασε στα 322 μgr/m3στον σταθμό μέτρησης της οδού Πατησίων.

Επειδή η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας είναι ότι και σήμερα οι καιρικές συνθήκες θα είναι παρόμοιες το ΥΠΕΧΩΔΕ συνιστά περιορισμό των μετακινήσεων και αποφυγή της διακίνησης βενζινών όσο αυτό είναι δυνατόν.


ΤΑ ΝΕΑ 30/7/1998

Δεν υπάρχουν σχόλια: