-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Από την Αφρική έρχεται το νέο κύμα καύσωνα

0
ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ οι υψηλές θερμοκρασίες στην Αττική, αλλά και σε πολλές περιοχές της χώρας, αφού σήμερα και αύριο αναμένεται το θερμόμετρο να ξεπεράσει τους 41 βαθμούς Κελσίου. Όμως, όπως προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, όλα δείχνουν ότι το κύμα καύσωνα θα είναι μικρής διάρκειας και από την Πέμπτη θα αρχίσει σταδιακά πτώση της θερμοκρασίας και αύξηση της έντασης των ανέμων.

Όπως ανακοινώθηκε χθες με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης από την ΕΜΥ, το διήμερο που ακολουθεί η θερμοκρασία θα παρουσιάσει βαθμιαία άνοδο και θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

«Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στη μεταφορά θερμών αέριων μαζών από την Αφρική στη χώρα μας, αλλά και στο ομαλό βαρομετρικό πεδίο που επικρατεί», είπε στα «ΝΕΑ» ο μετεωρολόγος κ. Ανδρέας Λαζάνης.

Ένα πρόσθετο στοιχείο, όπως επισημαίνει ο κ. Λαζάνης, είναι η αύξηση της υγρασίας λόγω των δύο παραπάνω παραγόντων, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αίσθηση της ζέστης στον άνθρωπο. «Πάντως, οι θερμοκρασίες αυτές δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για τον μήνα Ιούλιο, αφού στο παρελθόν είχαν σημειωθεί υψηλότερες θερμοκρασίες.

Στις 19 Ιουλίου 1973, στη Λαμία, είχαμε 46,5 βαθμούς, ενώ στις 10 Ιουλίου 1977, στο Τατόι, το θερμόμετρο έφτασε τους 48 βαθμούς και στις 7 Ιουλίου 1988, στην Ν. Φιλαδέλφεια, ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Ένα επιπλέον στοιχείο είναι ότι κατά τη διάρκεια του 24ώρου παρατηρούμε μία αυξομείωση της θερμοκρασίας μέχρι και 18 βαθμούς ανάμεσα στις τιμές που έχουμε την ημέρα και τη νύχτα».

Για σήμερα αναμένεται εξασθένηση των ανέμων από το απόγευμα στην Αττική, όπου αναμένεται η θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη η ΕΜΥ προβλέπει αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που μπορεί να φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Από την Πέμπτη το απόγευμα, όμως, σταδιακά θα επιστρέψουν οι βοριάδες και θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται από χθες, με εντολή του υπουργού Υγείας και Πρόνοιας Κώστα Γείτονα, τα νοσοκομεία όλης της χώρας και το ΕΚΑΒ, για να αντιμετωπίσουν τυχόν περιστατικά που θα οφείλονται στις υψηλές θερμοκρασίες. Σε επιφυλακή βρίσκονται και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, προκείμενου να καταστεί ασφαλέστερη η διαβίωση των δημοτών.


ΤΑ ΝΕΑ 28/7/1998

Δεν υπάρχουν σχόλια: