-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

42 βαθμοί αναμένονται Παρασκευή και Σάββατο

0

ΜΕ «ΑΓΡΙΕΣ» διαθέσεις έφθασε ο Ιούλιος, φέρνοντας μαζί του άφθονη ζέστη. Την Παρασκευή και το Σάββατο η θερμοκρασία θα σταματήσει στους 42 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ήδη από χθες η θερμοκρασία άρχισε την ανοδική της πορεία, που θα συνεχιστεί ώς την Κυριακή, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Χθες η πιο ζεστή πόλη της Ελλάδας ήταν το Άργος, όπου η θερμοκρασία ήταν 39 βαθμοί. Ακολούθησε το Αγρίνιο με 38, η Νέα Φιλαδέλφεια με 37, η Αθήνα με 36, η Λάρισα με 35, ενώ στο Νότιο Αιγαίο το θερμόμετρο έμεινε στους 30.

Σήμερα η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 20 ως 39 βαθμούς, στο Ιόνιο από 22 ως 36 και στο Αιγαίο από 23 ως 34.

Στην Αττική, όπου οι άνεμοι θα είναι μέτριοι, θα φτάσει τους 38, δύο - τρεις βαθμούς υψηλότερα από ό,τι στις παραλιακές περιοχές. Στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο θα δείξει από 24 ως 37 βαθμούς.

3ΗΜΕΡΟ ΨΗΣΙΜΟ

Από την Πέμπτη τα πράγματα θα χειροτερέψουν: οι άνεμοι θα εξασθενήσουν παντού και η θερμοκρασία θα ανεβεί. Την Παρασκευή και το Σάββατο στα ηπειρωτικά ετοιμαστείτε για 42 βαθμούς. Την Κυριακή οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας είναι οι μόνοι που θα ανασάνουν κάπως, αλλά από τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα πέσει λίγο και στις υπόλοιπες περιοχές.

Υπάρχουν πάντως και κάποιες «αισιόδοξες» λεπτομέρειες, όπως τις επισημαίνει ο μετεωρολόγος κ. Ανδρέας Λαζάνης: δύο είναι τα χαρακτηριστικά της ζέστης που καταφθάνει ­ και όχι του «καύσωνα», μια που δεν υπάρχει επιστημονικός ορισμός της λέξης και οι μετεωρολόγοι την αποφεύγουν.

Το ένα είναι οι σχετικά χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες που θα σημειωθούν σε όλη τη χώρα, μια που ακόμα το καλοκαίρι βρίσκεται στην αρχή του.

«Αν η θερμοκρασία το πρωί πέφτει στους 20 - 22 βαθμούς, μπορείς να κοιμηθείς φυσιολογικά και να πάρεις μια ανάσα για την υπόλοιπη μέρα. Αν όμως η ελάχιστη είναι στους 30, τότε η δυσφορία είναι μεγαλύτερη».

Το δεύτερο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι η μικρή διάρκεια της ζέστης, που θα κρατήσει δύο - τρεις ημέρες. Πάντως το μυστικό της ζέστης είναι η υγρασία. «Η αίσθηση της ζέστης εξαρτάται από την υγρασία, φαινόμενο ιδιαίτερα τοπικό και μεταβλητό».


ΤΑ ΝΕΑ 1/7/1998

Δεν υπάρχουν σχόλια: