-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Λευκά μπλόκα στους δρόμους

0
Τα χιόνια πολιορκούν την Αττική, αφού όλη τη νύχτα χιόνιζε, κυρίως στα βόρεια προάστια, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα και στο οδικό δίκτυο. Η κυκλοφορία των οχημάτων από το 30ό έως το 35ο χιλιόμετρο, στο ύψος της Μαλακάσας, γινόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.



Με αλυσίδες γινόταν από τη νύχτα και η κίνηση των οχημάτων από την πλατεία Παλαιάς Πεντέλης προς τη Νέα Μάκρη κα τον Διόνυσο. Το πυκνό χιόνι δημιούργησε προβλήματα και στον επαρχιακό δρόμο Οινόης - Θήβας όπου κι εκεί χρειάζονταν αλυσίδες.

Η κακοκαιρία έγινε αιτία να χάσει τη ζωή του ένας 64χρονος στη Θεσσαλονίκη. Ο θάνατος του Αναστάσιου Κοτρούτση, που έμενε με τον ψυχικά πάσχοντα γιο του, τον 35χρονο Νίκο, σε τρώγλη της περιοχής Ζαγκλιβερίου, οφείλεται ­ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ­ στο κρύο και την ασιτία.

Βελτίωση του καιρού θα είναι αισθητή μόνον από αύριο Τρίτη σύμφωνα με προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές ιδιαίτερα στα νότια και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Απο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η κακοκαιρία, με ισχυρές χιονοπτώσεις και δυνατούς ανέμους, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Εξαλλού, οι θυελλώδεις άνεμοι 8 και 10 Μπωφόρ που έπνεαν στο Αιγαίο προκάλεσαν ζημιές στο νησί του Αγίου Ευστρατίου, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Παρασύρθηκαν στέγες σπιτιών, ξεριζώθηκαν δένδρα και βούλιαξαν βάρκες.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Νομός Θεσσαλονίκης έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα Δημοτικά Σχολεία του νομού, καθώς και τα Γυμνάσια και Λύκεια εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος. Κλειστά θα μείνουν, επίσης, όλα τα σχολεία στον Νομό Κιλκίς.


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Νομός Θεσσαλονίκης. Τα προβλήματα μεγάλα και για τα αυτοκίνητα και για τους πεζούς

Αποκλεισμένη και αεροπορικώς παραμένει κατά διαστήματα η Βόρεια Ελλάδα, καθώς το Αεροδρόμιο Μακεδονία είναι κλειστό λόγω του παγετού που καλύπτει τους διαδρόμους της προσγείωσης. Από το Αεροδρόμιο Μακεδονία ματαιώθηκαν περισσότερες από 100 πτήσεις από το πρωί του Σαββάτου μέχρι σήμερα.

Εκατοντάδες επιβάτες μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με λεωφορεία, ενώ άλλοι επέλεξαν την τελευταία στιγμή δρομολόγια του ΟΣΕ.

Περισσότερα από 100 άτομα μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Βόρειας Ελλάδας από θλάσεις και κατάγματα που υπέστησαν στους παγωμένους δρόμους.

Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς σε ορισμένα από αυτά είναι ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω των καιρικών συνθηκών, η οδική πρόσβαση (Γ. Παπανικολάου, Άγ. Δημήτριος κ.ά.).

Στην περιοχή Δερβένι, έξω από τη Θεσσαλονίκη, αποκλεισμένοι παρέμειναν επί 24 ώρες 50 περίπου ένοικοι ξενοδοχείου που βρίσκεται σε απόμερη περιοχή και δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε χθες στη Φλώρινα, όπου το θερμόμετρο έδειχνε 8 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Λόγω των χιονοπτώσεων δεν έγιναν χθες τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και του ΚΤΕΛ Μαγνησίας για τα ορεινά χωριά του Πηλίου, ενώ θα παραμείνουν σήμερα κλειστά τα σχολεία στον Νομό Ιωαννίνων και στη Δυτική Φθιώτιδα.

Στον Νομό Ιωαννίνων χιόνιζε από το πρωί του Σαββάτου, καθώς και στα ορεινά των Νομών Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Άρτας, αλλά και στα πεδινά κατά διαστήματα. Η ίδια κατάσταση επικρατούσε και στους Νομούς Μαγνησίας και Φθιώτιδας.

Στα Τρίκαλα, έχουν αποκλειστεί 55 χωριά της Καλαμπάκας και της Πύλης. Στην Καρδίτσα, 24 χωριά της Αργιθέας, 20 των Αγράφων και έξι των Σοφάδων, ενώ η συγκοινωνία γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Χιόνιζε από χθες το πρωί και μέσα στην πόλη της Λαμίας, ενώ 25 χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας και του Δομοκού έχουν αποκλειστεί.

«Άσπρισαν» η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, αλλά και η Θάσος από τα χιόνια, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Αποκλεισμένα από τα χιόνια είναι 27 ορεινά χωριά και οικισμοί της Ροδόπης, 11 οικισμοί της περιφέρειας Εχίνου Ξάνθης και τρεις οικισμοί της ορεινής Σταυρόπολης στην περιφέρεια της Ξάνθης.

Από τις χιονοπτώσεις του Σαββάτου υπήρξαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο της ορεινής Αχαΐας στην επαρχία Καλαβρύτων, στα ορεινά της Αρκαδίας και της Ηλείας και η κίνηση των οχημάτων γινόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Μάλιστα, κοντά στην Αρχαία Ολυμπία, στη θέση Λάλα, διακόπηκε χθες για μισή ώρα η συγκοινωνία λόγω του χιονιού. Απαραίτητες είναι, επίσης, οι αλυσίδες στον δρόμο Καλαμάτας-Σπάρτης.


ΤΑ ΝΕΑ 1/2/1999

Δεν υπάρχουν σχόλια: