-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Χιόνια, καταιγίδες, βροχές και σήμερα σε όλη τη χώρα

0
Η κακοκαιρία, με νεφώσεις, βροχές, καταιγίδες και χιόνια, θα συνεχιστεί και σήμερα σε όλη σχεδόν τη χώρα. Ωστόσο, τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση μετά το μεσημέρι, κυρίως στα κεντρικά και νότια. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα θα χιονίσει όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Τα φαινόμενα, όπως προκύπτει από την πρόγνωση της ΕΜΥ, θα είναι έντονα στις περιοχές του Ιονίου, την ηπειρωτική χώρα, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Βαθμιαία όμως, και από τα δυτικά, θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 2 έως 8 βαθμούς, στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα από 1 έως 16 βαθμούς και στο Αιγαίο από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική για σήμερα θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι έντονες, αλλά από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις, αλλά από το απόγευμα θα γίνουν νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Χθες πάντως χιόνιζε από το πρωί στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα και άρχισαν να υπάρχουν προβλήματα στη κίνηση των αυτοκινήτων

Σφοδρές χιονοπτώσεις από χθες το πρωί στη Θεσσαλία και ιδιαίτερα στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων, όπου χιόνιζε ακόμη και μέσα στις πόλεις. Απαραίτητες ήταν οι αλυσίδες σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο της Καρδίτσας. Στα Τρίκαλα αλυσίδες χρειάζονται στο εθνικό δίκτυο Τρικάλων - Ιωαννίνων από το 60ό χιλιόμετρο μέχρι το 76ο, Τρικάλων - Άρτας από το 25ο έως το 60ό και Τρικάλων - Γρεβεβών από το 26ο έως το 53ο χιλιόμετρο. Επίσης, στο επαρχιακό δίκτυο Πύλης - Μεσοχώρας από το 25ο χιλιόμετρο έως το 60ό χιλιόμετρο.

Στον Νομό Λάρισας αλυσίδες είναι απαραίτητες στην επαρχία Ελασσόνας, καθώς και στο εθνικό δίκτυο Λάρισας - Κοζάνης από το 28ο έως το 89ο χιλιόμετρο, Κατερίνης - Ελασσόνας από το 48ο έως το 52ο χιλιόμετρο και Ελασσόνας - Δεσκάτης από το 24ο χιλιόμετρο μέχρι το 28ο, ενώ από το απόγευμα διεκόπη η συγκοινωνία στο επαρχιακό δίκτυο από Λουτρό για Άκρη. Λόγω χιονόπτωσης απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στα αυτοκίνητα που κινούνται από το 50ό χιλιόμετρο του Εθνικού δρόμου Ιωαννίνων - Τρικάλων και Ιωαννίνων - Κοζάνης στη περιοχή Πενταλόφου. Επίσης, με δυσκολία και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες γινόταν χθες η συγκοινωνία προς τα ορεινά χωριά της περιοχής του Μετσόβου.

Στη Φθιώτιδα το χιόνι έχει σκεπάσει το μεγαλύτερο μέρος του νομού και το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 20 πόντους, ενώ η χιονόπτωση συνεχιζόταν ως τις βραδινές ώρες με αμείωτη ένταση από το πρωί.

Ήδη από το μεσημέρι αποκλείστηκαν 26 χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας και της Παρνασσίδας, ενώ η συγκοινωνία από Λαμία προς Καρπενήσι στη θέση Ράχες Τυμφρηστού, από Λαμία προς Δομοκό από το 8ο έως το 24ο χιλιόμετρο, η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται με δυσκολία και μόνο με αλυσίδες.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο οδικό δίκτυο από Λαμία προς Άμφισσα, στο Μπράλο, καθώς και στο 51ο χιλιόμετρο.

Δεμένα στα λιμάνια έμειναν χθες τα επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία.Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο Δυτικό Αιγαίο, όπου η ένταση των ανέμων ξεπέρασε τα οκτώ Μπωφόρ, απαγορεύτηκε ο απόπλους όλων των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό την Κρήτη και τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων. Επίσης κλειστές παραμένουν οι πορθμειακες γραμμές Καβάλας - Πρίνου - Θάσου και Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης.


ΤΑ ΝΕΑ 18/3/1999

Δεν υπάρχουν σχόλια: