-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

«Μάρτης - γδάρτης» αφρικανικός

0
Βροχή αφρικανικής προέλευσης κατέκλυσε χθες την αττική γη, δικαιολογώντας το παρατσούκλι του «Μάρτη-γδάρτη». Μέσα σε 10 ώρες, η βροχή που έπεσε στην Αθήνα ήταν μιάμιση φορά περισσότερη από αυτήν που πέφτει συνήθως ολόκληρο τον Μάρτιο.



Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Θησείο κατέγραψε 64 χιλιοστά βροχής από τις οκτώ το πρωί έως τις έξι το απόγευμα. Ο μέσος όρος του Μαρτίου τα τελευταία 30 χρόνια είναι 42,6 χιλιοστά.

Η χθεσινή κακοκαιρία «μπλόκαρε» για μία ακόμα φορά την πρωτεύουσα και δημιούργησε σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο καιρός σήμερα θα εξακολουθήσει να είναι άστατος, αλλά τα φαινόμενα δεν θα είναι τόσο έντονα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές, αλλά και χιόνια στα ορεινά, ενώ θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Δεκάδες χωριά έχουν αποκλειστεί από τα χιόνια στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία τη Στερεά Ελλάδα και την Αν. Μακεδονία - Θράκη, ενώ τα σχολεία παρέμειναν κλειστά. Πολύωρη ταλαιπωρία υπέστησαν πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων και επιβάτες λεωφορείων που εγκλωβίστηκαν γι' αρκετές ώρες λόγω της χιονόπτωσης στο εθνικό και το επαρχιακό δίκτυο των νομών Φθιώτιδας και Ιωαννίνων.

Στη Σπερχειάδα, ο 75χρονος Κωνσταντίνος Ντελέζος έχασε τη ζωή του, όταν γλίστρησε μέσα στην πόλη και πέφτοντας χτύπησε στο κεφάλι. Εξάλλου στον περιφερειακό δρόμο Κάστρου της Λαμίας, ο 45χρονος Σπύρος Τσούκης και η αρραβωνιαστικιά του Παναγιώτα Αναγνωστοπούλου κινδύνευσαν να σκοτωθούν όταν πάνω στο αυτοκίνητό τους έπεσε ένα πεύκο από το βάρος του χιονιού.

Πάντως το μεγαλύτερο πρόβλημα υπήρχε έως χθες αργά το απόγευμα στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Τρικάλων στη θέση «Τραγόπετρα», περίπου 8 χιλιόμετρα μετά τον «Αυχένα» Κατάρας στον νομό Τρικάλων, όπου έχουν ακινητοποιηθεί και ντεραπάρει από το βράδυ της Τετάρτης λόγω του χιονιού ­ πλησίαζε το ένα μέτρο ­ νταλίκες εμποδίζοντας την κυκλοφορία και των υπολοίπων αυτοκινήτων.

Η Τροχαία Ιωαννίνων απαγόρευσε τη διέλευση κάθε οχήματος μετά το Μέτσοβο, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόσθετο πρόβλημα στο σημείο που ήταν εγκλωβισμένος ο μεγάλος όγκος των αυτοκινήτων.

Στον δρόμο από Λαμία προς Άμφισσα, στην περιοχή του Μπράλου, δεκάδες αυτοκίνητα έμειναν για πολλές ώρες εγκλωβισμένα στο ύψος του Παλαιοχωρίου.

Στον νομό Λάρισας αποκλεισμένα είναι 15 χωριά της επαρχίας Φαρσάλων και δύο χωριά στην Ελασσόνα. Στον νομό Τρικάλων αποκλείστηκαν 30 χωριά και 15 στην Αργιθέα του νομού Καρδίτσας. Η συγκοινωνία σ' όλο το ορεινό δίκτυο και των τριών νομών γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, που ξεπέρασαν τα εννέα Μπωφόρ, έχουν διακοπεί τα δρομολόγια στο πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου με αποτέλεσμα εκατοντάδες οχήματα να παραμένουν μπλοκαρισμένα από το πρωί της Τετάρτης, ενώ αρκετοί ταξιδιώτες διανυκτέρευσαν στα αυτοκίνητά τους και σε ξενοδοχεία της περιοχής της Πάτρας.

Περιπλανώμενοι επί ώρες στον αέρα, και από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο, ήταν χθες εκατοντάδες επιβάτες ελληνικών και ξένων πτήσεων.

Το αεροδρόμιο του Ελληνικού έκλεισε χθες το μεσημέρι για περίπου μια ώρα (12.30 έως 13.30), κυρίως λόγω της ισχυρής χαλαζόπτωσης και της περιορισμένης ορατότητας.

Το αεροσκάφος της Ο.Α., που εκτελούσε την πτήση 414 από τη Νέα Υόρκη προς την Αθήνα, λόγω της χαλαζόπτωσης στο αεροδρόμιο του Ελληνικού προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Οι επιβάτες έφτασαν στην Αθήνα αργά το απόγευμα.

Οι επιβάτες της πτήσης 907 από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα έφτασαν στον τελικό προορισμό τους αφού στο μεταξύ χρειάστηκε να περιμένουν αρκετές ώρες στο αεροδρόμιο... της Κέρκυρας!.

Την ίδια στιγμή, άλλα τρία αεροσκάφη των εταιρειών Austrian Airlines, Hapag Lloyd και ADA Air με προορισμό την Αθήνα κατευθύνθηκαν προς τα αεροδρόμια της Κέρκυρας και της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, οι επιβάτες της πτήσης 508 της Ο.Α. από την Αθήνα προς το Ηράκλειο βρέθηκαν ξαφνικά, λίγο μετά το μεσημέρι, στο αεροδρόμιο των Χανίων!

Αργότερα, όταν και το συγκεκριμένο αεροδρόμιο «χτυπήθηκε» από την κακοκαιρία, οι επιβάτες της πτήσης 533 της Ο.Α. από την Αθήνα προς τα Χανιά, αφού έφτασαν πάνω από την πόλη των Χανίων επέστρεψαν στην Αθήνα και στη συνέχεια στο σπίτι τους, καθώς το δρομολόγιο ματαιώθηκε.

Από την Ο.Α. ματαιώθηκαν ακόμα οι πτήσεις 572 προς τη Μυτιλήνη, 764 προς τη Χίο και 754 προς τη Σάμο.

Στο μεταξύ, η προχθεσινή πτήση της Ο.Α. από το Μόντρεαλ προς την Αθήνα, στην οποία επέβαινε και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Καραμανλής, λόγω βλάβης του αεροσκάφους έφτασε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού χθες στις 7.30 το πρωί, με περίπου 18 ώρες καθυστέρηση.Σύμφωνα με τη διοίκηση της Ο.Α., το αεροσκάφος παρουσίασε ηλεκτρολογική βλάβη (στις καλωδιώσεις) μετά την προσγείωσή του στο Τορόντο του Καναδά.


ΤΑ ΝΕΑ 19/3/1999

Δεν υπάρχουν σχόλια: