-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Έσπασε ρεκόρ ζέστης 25 χρόνων

0
Αφρικανικός αέρας ανέβασε το θερμόμετρο στα ύψη χθες σε ολόκληρη τη χώρα. Οι 34 βαθμοί, που κατέγραψε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στη Νέα Φιλαδέλφεια χθες το μεσημέρι, αποτελούν ρεκόρ των τελευταίων 25 χρόνων για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.



Από αύριο, προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας και επιστροφή στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι θερμές αέριες μάζες δημιουργήθηκαν στη Βόρεια Αφρική και... πήραν τον δρόμο για την Ελλάδα.

Στην πορεία, όμως, εμπλουτίστηκαν με υδρατμούς πάνω από τη Μεσόγειο, που σημαίνει ότι η σχετική υγρασία ανέβηκε κατακόρυφα, όπως εξηγεί ο κ. Δημήτρης Ζιακόπουλος, προϊστάμενος πρόγνωσης στην ΕΜΥ.

Υψηλη υγρασία

Στο μεγάλο ποσοστό υγρασίας οφείλεται και η αυξημένη αίσθηση της ζέστης, που ανεβάζει τον «δείκτη δυσφορίας» για τον άνθρωπο.

Οι τιμές της υγρασίας μπορεί να διαφέρουν δραστικά από περιοχή σε περιοχή και από ώρα σε ώρα.

Σύμφωνα, πάντως, με την ηλεκτρονική σελίδα του Εργαστηρίου Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (http: //forecast. uoa.gr), η υγρασία ξεπέρασε το 60% στη διάρκεια της ημέρας στο Ελληνικό.

Στους 32Ψ σήμερα

Το προηγούμενο ρεκόρ στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν 33,6 βαθμοί Κελσίου και είχε σημειωθεί στις 5 Μαΐου του 1973. Όπως επισημαίνει πάντως ο μετεωρολόγος κ. Ανδρέας Λαζάνης, το ρεκόρ του μήνα είναι 39 βαθμοί.

Σήμερα, η ζέστη και η υγρασία θα παραμείνουν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αθήνα, το θερμόμετρο θα φτάσει τους 32 βαθμούς, στη Θεσσαλονίκη τους 30, στα ηπειρωτικά της χώρας τους 33 και στα νησιά τους 29 βαθμούς.

Στην Κρήτη, όμως, η μέγιστη τιμή θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.

Από αύριο, θα αρχίσει σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, η οποία, μεθαύριο, θα γίνει αισθητή σε ολόκληρη τη χώρα.


ΤΑ ΝΕΑ 4/5/1999

Δεν υπάρχουν σχόλια: