-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Ανάβει σήμερα το καμίνι για ολόκληρη την Ελλάδα

0

Η πιο ζεστή εβδομάδα του φετινού καλοκαιριού ξεκινά σήμερα. Σε ορισμένες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 40 βαθμούς, ενώ αύριο και μεθαύριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η ζέστη θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ακόμη και στους 42 βαθμούς, ενώ η υγρασία θα είναι αυξημένη.


Τα πράγματα φαίνεται πως θα είναι καλύτερα από την ερχόμενη Παρασκευή, αφού η ένταση των ανέμων θα μεγαλώσει και η θερμοκρασία θα επανέλθει σε πιο «λογικά» επίπεδα.

Έτσι, λοιπόν, από σήμερα οι άνεμοι αρχίζουν να εξασθενούν σε ολόκληρη τη χώρα και κυρίως στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα.

Στις περιοχές αυτές όπως επίσης και στο Λεκανοπέδιο των Αθηνών θα σημειωθούν σήμερα οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες.

Στην πρωτεύουσα το θερμόμετρο θα φθάσει τους 39 βαθμούς, ενώ στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 37 και κατά τόπους τούς 40 βαθμούς.

Η κατάσταση θα είναι κάπως καλύτερη στα νησιά του Αιγαίου, επειδή το βοριαδάκι που θα φυσά δεν θα επιτρέψει στον υδράργυρο να ξεπεράσει τους 34 βαθμούς.

Χειρότερα από αύριο

Αύριο όμως και μεθαύριο η κατάσταση θα είναι χειρότερη, αφού τα υψηλά επίπεδα υγρασίας που θα κυριαρχήσουν κυρίως στο Ιόνιο και τη δυτική και νότιο ηπειρωτική Ελλάδα θα κάνουν την αίσθηση της ζέστης ακόμη μεγαλύτερη.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με τα στοιχεία που είχε μέχρι χθες στη διάθεσή της εκτίμησε ότι σε ορισμένες περιοχές το θερμόμετρο μπορεί να φθάσει τους 42 βαθμούς, ακόμα και στην Αθήνα.

Η ισχυροποίηση όμως των ανέμων από την Πέμπτη θα ανακουφίσει κάπως την κατάσταση, όχι όμως και στην πρωτεύουσα, που εκείνη την ημέρα η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί σε ιδιαίτερα υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Η Αθήνα θα αρχίσει να... ανασαίνει από την Παρασκευή, όταν πλέον θα έχουν επικρατήσει παντού βόρειοι άνεμοι. Η επικράτηση αρκετά υψηλών θερμοκρασιών τον Αύγουστο δεν είναι κάτι που αιφνιδίασε τους μετεωρολόγους.

Δύο παράγοντες

Πρόκειται για ένα γεγονός που έχει συμβεί αρκετά φορές στο παρελθόν τέτοια εποχή και τα αίτια του οποίου είναι συνήθως τα ίδια.

«Οι υψηλές θερμοκρασίες τέτοια περίοδο οφείλονται στον συνδυασμό δύο παραγόντων», λέει ο μετεωρολόγος κ. Ανδρέας Λαζάνης.

«Το πρώτο είναι η μεταφορά προς τη χώρα μας θερμών αερίων μαζών από τη βόρεια Αφρική, οι οποίες κινούνται σε υψηλά στρώματα της ατμόσφαιρας.

Το δεύτερο είναι η επικράτηση στην επιφάνεια της γης (στην Ελλάδα) υψηλών βαρομετρικών πιέσεων, που σε συνδυασμό με την έλλειψη ανέμων δημιουργούν αφ' ενός πολύ υψηλές θερμοκρασίες και αφ' ετέρου αυξημένη σχετική υγρασία, η οποία και κάνει πολύ πιο έντονη την αίσθηση της ζέστης».

Όπως δηλαδή θα συμβεί σήμερα στο Ιόνιο και το Αιγαίο Πέλαγος.

Στο Ιόνιο η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 37 βαθμούς, ενώ στο Αιγαίο τους 34 βαθμούς.

Όσοι παραθερίζουν σήμερα στο Ιόνιο θα έχουν εντονότερη την αίσθηση της ζέστης από εκείνους που παραθερίζουν στο Αιγαίο, παρά το γεγονός ότι η διαφορά στη θερμοκρασία των δύο περιοχών είναι μόνο τρεις βαθμοί Κελσίου.

Τη διαφορά στην αίσθηση της ζέστης κάνουν τα επίπεδα της υγρασίας, τα οποία στην περιοχή του Ιονίου θα είναι μεγαλύτερα απ΄ ό,τι στο Αιγαίο.


ΤΑ ΝΕΑ 9/8/1999

Δεν υπάρχουν σχόλια: