-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Μέχρι και μείον 5 βαθμούς προβλέπει η ΕΜΥ για την Αθήνα

0

Τσουχτερό κρύο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επιφυλάσσει για αυτή την εβδομάδα ο καιρός σε όλη την χώρα. «Η κακοκαιρία θα έχει διαφορετική μορφή τις επόμενες μέρες », εξηγεί στα «ΝΕΑ» ο μετεωρολόγος κ. Ανδρέας Λαζάνης. Οι χιονοπτώσεις και οι έντονες καταιγίδες που θα σημειωθούν σήμερα και αύριο θα αντικατασταθούν από την Τετάρτη από το τσουχτερό κρύο. Μάλιστα στην Αθήνα το θερμόμετρο θα δείξει κατά την διάρκεια της νύχτας πέντε βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Ήδη, τα πρώτα σημάδια της κακοκαιρίας εμφανίστηκαν χθες με χιονοπτώσεις σε όλη την βόρειο Ελλάδα και σε ορισμένες περιοχές της Θεσσαλίας ενώ και για αύριο προβλέπονται καταιγίδες σε όλη την χώρα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάσουν σ' ένταση ακόμη και τα εννέα Μπωφόρ. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες αύριο θα υποχωρήσουν. Ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και το κρύο θα είναι τσουχτερό ακόμη και στις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές. Επίσης οι άνεμοι θα είναι ισχυροί, έως θυελλώδεις, τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο, μέχρι και την Παρασκευή. «Αυτά τα καιρικά φαινόμενα είναι απόλυτα φυσιολογικά για την εποχή» λέει ο κ. Λαζάνης.

Παρόμοιος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες και στο Λεκανοπέδιο με χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες, το έντονο κρύο, ενώ θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Όλες τις ημέρες η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελάχιστους βαθμούς πάνω από το μηδέν.

Στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία οι χιονοπτώσεις που άρχισαν χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, ακόμη και μέσα στη πόλη της Θεσσαλονίκης, δημιούργησαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ το Αεροδρόμιο Μακεδονία έμεινε για τέσσερις ώρες κλειστό λόγω πάγου. Στους διαδρόμους προσγείωσης του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης στις 11.30 το πρωί συσσωρεύτηκε πάγος και χρειάστηκε η επέμβαση μηχανήματος της νομαρχίας που τον απομάκρυνε λίγο πριν τις 3.30 το μεσημέρι για να συνεχιστούν κανονικά οι πτήσεις. Μηχανήματα από το πρωί έριχναν αλάτι στις εθνικές οδούς διευκολύνοντας την κίνηση των αυτοκινήτων. Παρ' όλα αυτά δεν αποφεύχθηκαν συγκρούσεις αυτοκινήτων με υλικές ζημιές, όπως στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κατερίνης, κοντά στα διόδια Μαλγάρων όπου σημειώθηκε καραμπόλα τεσσάρων ΙΧ.

Στη Θεσσαλονίκη η χιονόπτωση αρχισε από τις 7 το πρωί και διήρκεσε μέχρι το μεσημέρι. Περισσότερο χιόνισε στα ορεινά του νομού και για την κίνηση των αυτοκινήτων ήταν απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων προς Πανόραμα, Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι και Άγιο Βασίλειο. Παρόμοια προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων. Χαρακτηριστικό είναι ότι με δυσκολία τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν ασθενείς στο νοσοκομείο "Παπανικολάου" που ήταν το μοναδικό που εφημέρευε και η χιονόπτωση στην περιοχή ήταν ισχυρή.

Στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία τα προβλήματα ήταν περιορισμένα στο οδικό δίκτυο παρ' ότι χιόνιζε από το πρωί σ' όλες τις πρωτεύουσες των νομών. Απαραίτητη ήταν η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα ορεινά της Αριδαίας του νομού Πέλλας, στη βόρεια Χαλκιδική και στην εθνικό οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού από το 65ο μέχρι το 90ό χιλιόμετρο.

Μεγαλύτερα ήταν τα προβλήματα στη δυτική Μακεδονία, όπου χιόνιζε από το πρωί. Στα Γρεβενά ήταν απαραίτητες οι αλυσίδες σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, στην Καστοριά μόνο στο επαρχιακό. Στην Κοζάνη δυσκολίες αντιμετώπισαν οι οδηγοί στην εθνική οδό Κοζάνης - Ιωαννίνων (επαρχία Βοΐου)και στην επαρχία Εορδαίας. Στη Φλώρινα τα προβλήματα περιορίστηκαν μόνο στη Βίγλα, στο Βίτσι και στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής.

Χιόνιζε από το πρωί χθες και στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, στους νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας και στα ορεινά της Ηπείρου. Ειδικότερα στα ορεινά των Σερρών, της Δράμας, της Ξάνθης, της Ροδόπης και της Καβάλας έπεφτε πυκνό χιόνι ενώ οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν από μείον 12 βαθμούς έως πέντε βαθμούς πάνω από το μηδέν. Τα οχήματα που κινούνταν στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο των νομών Σερρών και Δράμας χρειάζονταν αλυσίδες. Προβλήματα υπήρχαν και στην περιφέρεια Νευροκοπίου, Παρανεστίου και στο Σιδηρόνερο Δράμας καθώς και στις ορεινές περιοχές της Ξάνθης και της Ροδόπης.

Παρόμοια κατάσταση επικρατούσε από χθες το πρωί και στους νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας και Ιωαννίνων. Η κίνηση των αυτοκινήτων γινόταν με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στον δρόμο Ιωαννίνων -Τρικάλων στην Κατάρα, από το 18 χιλιόμετρο της οδού Τρικάλων - Άρτας καθώς στην επαρχιακή οδό Πύλης Μεσοχώρας Τρικάλων. Αλυσίδες επίσης ήταν απαραίτητες και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας.


ΤΑ ΝΕΑ 24/1/2000

Δεν υπάρχουν σχόλια: