-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

30C στη Μεθώνη, ενώ η υπόλοιπη χώρα έβραζε!

0


Στους 44 βαθμούς Κελσίου έφθασε το θερμόμετρο στην πρωτεύουσα. Η θερμοκρασία αυτή καταγράφηκε στις 3.00 χθες το μεσημέρι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο σταθμό της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ την ίδια ώρα η μέτρηση στο σταθμό του Τατοΐου έδειξε 43 βαθμούς. Ρεκόρ ζέστης, πάντως, σημειώθηκε στη Λάρισα, όπου το θερμόμετρο άγγιξε τους 45 βαθμούς.

Την ίδια στιγμή, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης «ψήνονταν» στους 41 βαθμούς Κελσίου. Οι πιο τυχεροί της χθεσινής μέρας ήταν οι κάτοικοι της Μεθώνης, όπου η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 30 βαθμούς το μεσημέρι.

Και για σήμερα, όμως, οι προβλέψεις είναι εξίσου «καυτές», ενώ, με ένα μικρό διάλειμμα αύριο, τα ίδια φαινόμενα θα συνεχιστούν και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αλλά και τη Δευτέρα, αφού η πτώση της θερμοκρασίας δεν θα γίνει αισθητή παρά μόνο από την ερχόμενη Τρίτη.

Ηλιοφάνεια και ζέστη προβλέπεται σήμερα σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία στην Αθήνα αναμένεται να φθάσει, ή ακόμα και να ξεπεράσει, τους 44 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασίες αυτές μάλιστα «σπάνε» το μέχρι σήμερα ρεκόρ θερμοκρασίας στην πρωτεύουσα, ρεκόρ που σημειώθηκε στις 3 Ιουλίου του 1998. Παράλληλα, οι άνεμοι είναι ασθενείς, ενώ από τη νύχτα θα πνέουν βόρειοι και με ένταση 4 Μπωφόρ. Στη συμπρωτεύουσα, το θερμόμετρο δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τους 37 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 έως 6 Μπωφόρ.

Για αύριο Παρασκευή, τα πράγματα προβλέπονται πιο αισιόδοξα, αφού, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Δημήτρη Ζιακόπουλο, η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει πτώση από 4 μέχρι και 6 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις και με ένταση 5 - 6 Μπωφόρ, ενώ από το απόγευμα αναμένεται να εξασθενήσουν στο Ιόνιο. Καύσωνος συνέχεια από το Σάββατο, καθώς η θερμοκρασία, κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, αναμένεται να ανέβει και πάλι. Την ίδια στιγμή, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς στα δυτικά, μέτριοι στα ανατολικά, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα είναι ισχυροί με τάση σταδιακής εξασθένισης.

Άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα αναμένεται και την Κυριακή. Και ενώ ο καιρός προβλέπεται αίθριος στις περισσότερες περιοχές, το απόγευμα πιθανόν να υπάρξουν παροδικές νεφώσεις στις βορειοδυτικές περιοχές της Ελλάδας.

Σταδιακή υποχώρηση του καύσωνα αναμένεται από τη Δευτέρα.

Ηλιοφάνεια προβλέπεται σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση τα βόρεια, όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Βοριάδες θα επικρατούν στη βόρεια και τη δυτική Ελλάδα, φέρνοντας την πολυπόθητη δροσιά.


ΤΑ ΝΕΑ 6/7/2000

Δεν υπάρχουν σχόλια: