-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Η Σαχάρα μας ξαναστέλνει τα... καυτά φιλιά της

0

Το διάλειμμα δροσιάς θα κρατήσει λίγο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από τη Δευτέρα αναμένεται το νέο κύμα καύσωνα. Οι θερμοκρασίες πάνω από τους 40 βαθμούς θα επιστρέψουν, κάνοντας τη ζωή όλων μας πιο δύσκολη.


Η νέα επέλαση της ζέστης έχει την αιτία της και πάλι στην έρημο Σαχάρα, αφού θερμές αέριες μάζες θα μεταφερθούν από αυτή την περιοχή πάνω από τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να αυξηθεί και πάλι η θερμοκρασία. Μέχρι την Πέμπτη, τουλάχιστον, αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Συγκεκριμένα χθες το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 44 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα. Στον σταθμό της Νέας Φιλαδέλφειας, στις τρεις το μεσημέρι, το θερμόμετρο έδειξε 44,5 βαθμούς. Το Τατόι και το Άστρος έδειχναν την ίδια θερμοκρασία. Άργος και Καλαμάτα «ψήνονταν» στους 43 βαθμούς. Λάρισα και Μαραθώνας έδειχναν σταθερά 41. Οι κάτοικοι της υπόλοιπης Ελλάδας επίσης είδαν τον υδράργυρο να εκτινάσσεται.

Η αφόρητη ζέστη στην Αθήνα συνδυάστηκε και με την εμφάνιση του νέφους, αυξάνοντας τη δυσφορία των κατοίκων της. Οι περισσότεροι απέφυγαν να κατεβούν στο κέντρο και έτσι οι περισσότεροι δρόμοι ήταν άδειοι. Αντίθετα, στις παραλίες της παραλιακής λεωφόρου δημιουργήθηκε και πάλι το αδιαχώρητο. Οι πλαζ θα παραμείνουν και σήμερα ανοιχτές μέχρι τις δώδεκα τη νύχτα, προσφέροντας μια ανάσα δροσιάς σε όσους δεν μπορούν να καθήσουν σπίτι. Κατακόρυφα έχουν αυξηθεί και οι πωλήσεις κλιματιστικών μηχανημάτων.

Σήμερα, πάντως, τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ η ζέστη θα υποχωρήσει και μαζί της ο υδράργυρος θα κατηφορίσει 4 με 6 βαθμούς. Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα φθάσει τους 39 βαθμούς, δημιουργώντας μια ψευδαίσθηση δροσιάς. Στη συμπρωτεύουσα, όπου χθες το θερμόμετρο άγγιξε τους 39 βαθμούς, σήμερα δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τους 34. «Ο καιρός θα είναι πιο δροσερός ή μάλλον λιγότερο ζεστός», εξηγεί ο μετεωρολόγος κ. Δημήτρης Ζιακόπουλος. «Οι άνεμοι σήμερα θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις και με ένταση 5 έως το πολύ 6 Μπωφόρ. Το διάλειμμα όμως θα κρατήσει πολύ λίγο», λέει.

Επιστροφή

Για αύριο Σάββατο προβλέπεται λοιπόν αίθριος καιρός. Η ζέστη θα αρχίσει να επιστρέφει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά μέτριοι και στο Νότιο Αιγαίο ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο από αύριο (γύρω στους δύο βαθμούς). Αυτή η άνοδος θα γίνει περισσότερο αισθητή στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Η Κυριακή θα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα, αφού ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός δίνοντας το σύνθημα για την έλευση του δεύτερου καύσωνα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Νότιο Αιγαίο βόρειοι, ενώ η έντασή τους δεν θα ξεπεράσει τα 4 Μπωφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα ο καύσωνας θα κάνει αισθητή την παρουσία του σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, μέχρι και την Πέμπτη το θερμόμετρο δεν θα κατέβει από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Πάντως, άλλη μία φορά οι επιστήμονες δεν θεωρούν τις τόσο υψηλές θερμοκρασίες ως κάτι το περίεργο ή το ανησυχητικό.


ΤΑ ΝΕΑ 7/7/2000

Δεν υπάρχουν σχόλια: