-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Ζέστη και μαύρο σύννεφο στην Αθήνα

0

Η ζέστη και το νέφος «έπνιξαν» χθες την Αθήνα, ενώ η πόλη διακρινόταν κάτω από ένα πυκνό μαύρο σύννεφο, τόσο από τα βόρεια όσο και από τα νότια προάστια.


Το θερμόμετρο άγγιξε (και για μερικές ώρες το μεσημέρι ξεπέρασε) τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι μετρήσεις επικίνδυνων ρύπων όπως το όζον ξεπέρασαν το όριο προειδοποίησης.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο Άργος και στη Θήβα, ο υδράργυρος άγγιξε τους 43 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και σήμερα, ενώ μόνο το απόγευμα θα αρχίσουν να πνέουν βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι θα ενταθούν το Σαββατοκύριακο. Σε ό,τι αφορά το νέφος, έκανε αισθητή χθες την παρουσία του στο Λεκανοπέδιο, χωρίς ωστόσο να φθάσει στα όρια λήψης έκτακτων μέτρων.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες που επικράτησαν (ζέστη και άπνοια) βοήθησαν στη συσσώρευση των ρύπων και τη δημιουργία νέφους κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Οι δύο βασικοί ρύποι, το διοξείδιο του αζώτου και το όζον, ξεπέρασαν το όριο επιφυλακής (που είναι 180 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα), αλλά δεν έφθασαν στα όρια λήψης έκτακτων μέτρων, αν και το όζον πλησίασε πολύ αυτό το όριο (300 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα), αφού έφθασε στα 293 μικρογραμμάρια στον σταθμό μέτρησης της Λυκόβρυσης. Η μεγαλύτερη τιμή του διοξειδίου του αζώτου κατεγράφη στον σταθμό μέτρησης της οδού Πατησίων και ήταν 303 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, με όριο λήψης έκτακτων μέτρων τα 500 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα. Οι τιμές των άλλων ρύπων κυμάνθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Πάντως η εικόνα της ατμόσφαιρας στην Αττική χθες ήταν ασυνήθιστη, αφού ο συνδυασμός της έντονης ηλιοφάνειας, της πρωινής υγρασίας και του νέφους (έστω και σε μέτρια επίπεδα) μείωσε την ορατότητα, δίνοντας την εντύπωση ότι η Αθήνα σκεπάστηκε από νέφος...

Η πρόβλεψη του ΠΕΡΠΑ είναι ότι και σήμερα οι τιμές του νέφους θα κυμανθούν σε χαμηλά έως μέτρια επίπεδα.


ΤΑ ΝΕΑ 28/7/2000

Δεν υπάρχουν σχόλια: