-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Μπωφόρ και καταιγίδες

0

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η ΕΜΥ και προειδοποιεί για την εμφάνιση θυελλωδών ανέμων σήμερα και τις επόμενες δύο ημέρες στο Αιγαίο. Η έντασή τους σήμερα θα φτάσει τα 9 και σε ορισμένες περιπτώσεις τα 10 Μπωφόρ.


Ο χειμώνας κάνει όλο και περισσότερο αισθητή την εμφάνισή του σε όλη την χώρα. Συγκεκριμένα, για σήμερα προβλέπονται βροχές, χιόνια και καταιγίδες σε όλη την επικράτεια. «Θα πέσουν χιόνια στα ορεινά ακόμα και της Κεντρικής Ελλάδας» λέει ο μετεωρολόγος κ. Ανδρέας Λαζάνης. Με εντολή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ο κρατικός μηχανισμός έχει ήδη τεθεί σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση προβλημάτων εξαιτίας των χιονοπτώσεων και της κακοκαιρίας.

Για σήμερα, λοιπόν, η ΕΜΥ προβλέπει λίγη συννεφιά σε Ιόνιο, Ήπειρο και Δυτική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα θα βρέχει και θα χιονίζει κατά τόπους. Το κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού καιρού είναι οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο.

Θα βρέχει όλη μέρα

Στην Αθήνα προβλέπεται ότι θα βρέχει όλη μέρα και ο καιρός θα είναι τελείως χειμωνιάτικος. Θα πνέουν άνεμοι με βόρεια κατεύθυνση, θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα πέσει και άλλο. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς.

Αύριο Τετάρτη προβλέπεται ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μείωση σε όλη τη χώρα κατά τρεις με τέσσερις βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις (η έντασή τους στο Αιγαίο θα φτάσει και πάλι τα 9 και σε ορισμένες περιπτώσεις τα 10 Μπωφόρ). Η βροχή θα σταματήσει. «Στα δυτικά της χώρας καθώς και στα βόρεια θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει συννεφιά. Η θερμοκρασία όμως θα πέσει και άλλο, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι με ένταση 9 Μπωφόρ» εξηγεί ο μετεωρολόγος.

Από την Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση και θα σημειωθεί σχετική άνοδος της θερμοκρασίας. Όμως οι άνεμοι δεν θα εξασθενήσουν στο Αιγαίο. Η έντασή τους θα φτάσει τα 7 και σε αρκετά σημεία τα 8 Μπωφόρ. Τέλος για την Παρασκευή αναμένεται ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την χώρα και περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. «Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν και θα πνέουν στα ανατολικά μέτριοι (4 έως 5 Μπωφόρ) και στο Νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα ισχυροί» εξηγεί ο κ. Λαζάνης.

Θύελλα στη Μάνη

Ανεμοστρόβιλος «επετέθη» χθες, μετά την Κέρκυρα, και στη Μεσσηνία, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και καλλιέργειες της Μάνης.

Ξεριζώθηκαν περίπου 500 ελαιόδενδρα, ενώ σε περισσότερα από 2.500 έσπασαν τα κλαδιά. Η παραγωγή ελιάς εκτιμάται ότι καταστράφηκε από 20 - 40%.

Σε δέκα σπίτια στην Καστανιά και στη Στούπα ο ανεμοστρόβιλος πήρε τις σκεπές, πολλά τζάμια έσπασαν και ηλιακοί θερμοσίφωνες ξηλώθηκαν από τον αέρα.

«Η αιτία του ανεμοστρόβιλου στην Κέρκυρα πρέπει να αναζητηθεί στον ορεινό όγκο της Πίνδου», εξηγεί η ερευνήτρια του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Βάσω Κοτρώνη. «Το φαινόμενο δεν είναι κάτι αφύσικο ούτε μπορεί να θεωρηθεί ακραίο», πρόσθεσε η ίδια.


ΤΑ ΝΕΑ 28/11/2000

Δεν υπάρχουν σχόλια: