-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Σε "λευκό κλοιό" οι ΗΠΑ

0

Σε "λευκό κλοιό" βρίσκονται οι βορειοανατολικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, με αποτέλεσμα να προξενούνται σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους των περιοχών αυτών. Χαρακτηριστικό είναι ότι χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, εκατοντάδες πτήσεις έχουν ματαιωθεί, ενώ το ύψος του χιονιού ξεπερνά το μισό μέτρο.

Είναι η δεύτερη μεγάλη χιονοθύελλα που πλήττει τις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, μέσα σε μία εβδομάδα. Το ύψος του χιονιού ξεπερνάει το μισό μέτρο, και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία. Περισσότερες από διακόσιες πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.Οι προειδοποιήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ ότι η κακοκαιρία θα επεκταθεί και στις κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες έχει θέσει τις αρχές σε ετοιμότητα, καθώς η χώρα μετράει ήδη 38 νεκρούς.

Η συγκεκριμένη χιονοθύελλα αναμένεται να είναι χειρότερη από αυτές των δυο τελευταίων εβδομάδων. Η υγρασία και η χιονόπτωση θα έχουν ως αποτέλεσμα τα δέντρα να καταρρεύσουν, να πέσουν πάνω στα καλώδια και να σημειωθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Εννέα ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, η επικείμενη επιδείνωση του καιρού έχει οδηγήσει τους καταναλωτές στα μαγαζιά, προκειμένου να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα εφόδια.

Χιονοθύελλα με ισχυρούς ανέμους πλήττει όμως και όλη την Ανατολική πλευρά του Καναδά, και ιδιαίτερα το Οντάριο και το Κεμπέκ. Η μετεωρολογική υπηρεσία, χαρακτηρίζει τη θύελλα, ως την εντονότερη των τελευταίων 6 χρόνων. Τα συνεργεία καθαρισμού εργάζονται πυρετωδώς, ενώ τα αεροδρόμια προειδοποιούν πως θα υπάρξουν καθυστερήσεις στα δρομολόγια.

Το Αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο ακύρωσε 30 πτήσεις ενώ ακυρώνονται κι άλλες πτήσεις από το Μόντρεαλ, το Χάλιφαξ και το Κεμπέκ Σίτυ προς αμερικάνικες πόλεις, τις οποίες επίσης πλήττει η χιονοθύελλα.
πηγές:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: