-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Σεπτέμβριος 2007

0
Ο Σεπτέμβριος του 2007 ήταν ένας μήνας με κανονικές θερμοκρασίες και με αρκετά φαινόμενα κυρίως στην Β. Ελλάδα.
Το πρώτο δεκαήμερο ξεκίνησε με πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη την χώρα αφού διαδοχικές ψυχρές αέριες μάζες εισέβαλαν από τα βορειοδυτικά και διέσχισαν ολόκληρη την επικράτεια. Στις 3/9 έντονες βροχοπτώσεις έπληξαν την Αλεξανδρούπολη και την Κοζάνη ενώ σοβαρά προβλήματα προκάλεσε το χαλάζι στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.
Στις 5/9 στην Πάτρα ισχυρή καταιγίδα έπληξε την περιοχή με αποτέλεσμα σπίτια και καταστήματα να πλημμυρίσουν ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε 100 κλήσεις για απ άντληση υδάτων.
Στις 6-7/9 το κρύο σε ορισμένες περιοχές ήταν πλέον έντονο. Ορισμένες ελάχιστες θερμοκρασίες:
6/9:τους 6,2 έδειξε το θερμόμετρο στα Ιωάννινα τους 7,4 στην Πτολεμαΐδα τους 8,7 στο Νευροκόπι και τους 9,8 στο Κιλκίς.
7/9:τους 4,4 έδειξε το θερμόμετρο στο Νευροκόπι τους 4,9 στα Ιωάννινα και τους 5,2 στην Πτολεμαίδα.

Το δεύτερο δεκαήμερο ξεκίνησε με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο και να κυμαίνεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Φαινόμενα ισχυρά δεν είχαμε αλλά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στις 16/9 που έπνεαν στο Αιγαίο δημιούργησαν κάποια μικρά προβλήματα κυρίως στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.
Στις 19-20/9 στην Κόρινθο δυνατές βροχοπτώσεις και χαλάζι προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα.

Το τρίτο δεκαήμερο ξεκίνησε με βροχές στην Βόρεια Ελλάδα ενώ οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο στις 22-23/9 προκάλεσαν την απαγόρευση απόπλου των επιβατηγών πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας. Στην συνέχεια και μέχρι το τέλος του μήνα ο καιρός ήταν σχετικά βελτιωμένος και η θερμοκρασία παρουσίασε σταδιακή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: