-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

«Χιονοστιβάδα» προβλημάτων στο οδικό δίκτυο και τις συγκοινωνίες της χώρας

0
Πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων παρατηρούνται από το πρωί της Τρίτης στην Αττική, κυρίως στις βορειοανατολικές περιοχές, λόγω χιονόπτωσης.


Σύμφωνα με την Τροχαία, κλειστοί το πρωί της Τρίτης ήταν οι δρόμοι από παλιά Πεντέλη προς Νέα Μάκρη, από το ύψος του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου μέχρι τον Αγιο Πέτρο και στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνταν τα αυτοκίνητα στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών από την 5η χιλιομετρική θέση μέχρι τα όρια της Βοιωτίας και από Αγιο Μερκούριο προς Μαλακάσα, από το ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας» μέχρι τον κόμβο της Μαλακάσας.

Χιόνι έπεφτε στα βόρεια προάστια και τον Υμηττό, ενώ θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν παρατηρούνταν και σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Δεμένα παρέμεναν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας λόγω των θυελλωδών ανέμων στα πελάγη. Στον Αργοσαρωνικό εκτελούνταν δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ μέχρι την Αίγινα εκτελούνταν τα δρομολόγια των ιπτάμενων δελφινιών.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν την Τρίτη πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους στα ανατολικά, εντάσεως οκτώ με εννέα μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο δέκα μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται κυρίως από το απόγευμα. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις με χιονόνερο. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και στα βόρεια προάστια. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έξι με οκτώ και στα ανατολικά εννέα μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από δύο έως επτά βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί έξι με επτά μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έναν έως πέντε βαθμούς Κελσίου.

Διακοπές ρεύματος σημειώνονται στις περιοχές της Επανομής, της Καρδίας, του Τριλόφου και της Περαίας, μετά τις βλάβες που προκλήθηκαν στο δίκτυο της ΔΕΗ από τους ισχυρούς ανέμους.

Τα συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονταν στις περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης που παρουσιάζονται τα προβλήματα και εκτιμάτο ότι η αποκατάσταση της παροχής ρεύματος θα είχε ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90%-95% μέχρι το απόγευμα της Τρίτης.

Σταδιακή βελτίωση και γενικά αίθριος καιρός αναμένεται από την Τετάρτη, καθώς μόνο στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη θα υπάρχουν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί δύο με τρία μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι τέσσερα με έξι μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο επτά μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.

πηγές:In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: