-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Στο έλεος της κακοκαιρίας

0
Πολικό ψύχος και χιονοπτώσεις πλήττουν για τρίτη ημέρα πολλές περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα την Αττική, Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη.
212 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, εκ των οποίων 54 στα Χανιά, 25 στην Εύβοια και 26 στο Ηράκλειο. Το κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα υποχωρήσει από την Αττική μέχρι το μεσημέρι και θα μετακινηθεί στα νότια και στη νησιωτική χώρα.
Σε όλο το οδικό δίκτυο του Λεκανοπεδίου η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ μετ' εμποδίων διεξάγεται και η κυκλοφορία με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μετρό, ΟΣΕ, Προαστιακός λειτουργούν κανονικά, αναμένεται η έναρξη της κανονικής λειτουργίας του ΗΣΑΠ και όσον αφορά το τραμ, αυτό λειτουργεί μεταξύ των σταθμών Σύνταγμα-Βούλα και Σύνταγμα-ΣΕΦ. Εκτός λειτουργίας μένουν τα τρόλεϊ και τα μπλε λεωφορεία.
Κλειστές είναι η λεωφόρος Πάρνηθος, η Φυλής-Δερβενοχωρίων, η περιφερειακή Πεντέλης και Διονύσου προς τη Νέα Μάκρη, η Βαρυμπόμπης από το Πεντελικό, η Βιλλίων-Ψάθας και οι δρόμοι που οδηγούν στο Λυκαβηττό και στον Υμηττό. Κλειστή παραμένει για εκχιονισμό η περιφερειακή Υμηττού.
Αποκλεισμένες από τα χιόνια είναι η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Θηβών, η λεωφόρος Πρωτοπαπαδάκη από τη συμβολή της με τη Βεΐκου στο ρεύμα προς Ψυχικό και η Μαραθώνος στο τμήμα από τη θέση Παναγίτσα στο ρεύμα προς Ραφήνα.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, οι νομάρχες Αθηνών Γιάννης Σγουρός και Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής κάλεσα όσους δεν έχουν αλυσίδες να μη βγουν στους δρόμους, γιατί λόγω πάγου είναι γεμάτοι παγίδες. Ο κ. Σγουρός επεσήμανε ακόμη ότι το τρίτο κύμα κακοκαιρίας βρήκε απροετοίμαστο το ΥΠΕΧΩΔΕ, με αποτέλεσμα να έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα αλατιού, να παγώσουν οι δρόμοι και να μη μπορούν να βγουν τα λεωφορεία.
Με προβλήματα λειτουργεί το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", καθώς ήδη έχουν ακυρωθεί 65 πτήσεις από τις 461 προγραμματισμένες για σήμερα. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει πρώτα να επικοινωνούν με τις εταιρίες τους. Παράλληλα, δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια.
Την ίδια ώρα, μετ' εμποδίων γίνεται και η ηλεκτροδότηση, με τα Οινόφυτα και τον Κάλαμο στην Αττικοβοιωτία να παραμένουν χωρίς ρεύμα. Τα ορεινά των νομών Ηρακλείου και Ρεθύμνου στην Κρήτη και η μισή Τήνος δεν έχουν ρεύμα, επειδή έχει κοπεί το υποθαλάσσιο καλώδιο. Στην Αττική η ΔΕΗ έχει 80 συνεργεία για την επισκευή βλαβών και 70 στην περιφέρεια.
Κανονικά λειτουργούν τα νοσοκομεία και, σύμφωνα με τα στοιχεία, έχει καταγραφεί αύξηση 40% στα κατάγματα. Προβλήματα σημειώνονται στη μεταφορά νεφροπαθών και ήδη έχουν καταγραφεί 170 κλήσεις στο ΕΚΑΒ.
Κλειστά θα είναι την Δευτέρα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία στην Αττική, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Αθηναίων, τα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και τα Δικαστήρια της Αθήνας. Δε λειτουργούν επίσης τα σχολεία στους νομούς Λακωνίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Κυκλάδων, Ευβοίας, Βοιωτίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Ρεθύμνου, Χανίων, οροπεδίου Λασιθίου και σε αρκετές περιοχές έξω από την πόλη του Ηρακλείου.

πηγές:Ant1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: