-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Ρεκόρ ψύχους

0
Όσο συμβαίνουν αυτά, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ρεκόρ ψύχους το Σαββατοκύριακο. Για την Αττική, οι προγνώσεις κάνουν λόγο για ένα διήμερο με τις χαμηλότερες, ίσως, θερμοκρασίες των τελευταίων 105 ετών. Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη αναμένονται εκτεταμένες χιονοπτώσεις, στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα ολικός παγετός, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με ένταση που θα φτάσει τα 9 Μπωφόρ.

«Θα είναι σφοδρό το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται», επισημαίνει ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ κ. Μανώλης Αναδρανιστάκης. «Ένα ψυχρότατο κύμα αέρα κινείται ήδη από τη Σιβηρία προς τα νότια και αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από τη νύχτα της Παρασκευής».

Η Θράκη, η Ανατολική Μακεδονία, η Χαλκιδική, το Πήλιο, η Εύβοια θα είναι οι πρώτες περιοχές που θα επηρεαστούν από αύριο το πρωί. Σε αυτές αναμένονται χιόνια, πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι. Αύριο το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής θα αρχίζει να χιονίζει σταδιακά στο Βόρειο Αιγαίο, τη Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Την ίδια ημέρα, στην Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα θα επικρατεί ολικός παγετός. Δηλαδή η θερμοκρασία δεν θα ανέβει πάνω από το μηδέν ολόκληρο το 24ωρο.

Η περιοχή της Αττικής αναμένεται να επηρεαστεί περισσότερο από το Σάββατο το βράδυ. «Εάν επαληθευτούν οι προγνώσεις, οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου θα ξυπνήσουν την Κυριακή το πρωί και η πόλη θα είναι ντυμένη στα λευκά. Αναμένεται πυκνή χιονόπτωση ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Η θερμοκρασία θα κάνει βουτιά 7 έως 8 βαθμών Κελσίου μέσα σε 24 ώρες. Την Κυριακή, η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει τους 3 βαθμούς Κελσίου. Όσο για την ελάχιστη θα είναι κάτω από το μηδέν», συμπληρώνει ο κ. Αναδρανιστάκης.

Ειδικότερα στα βόρεια προάστια, η θερμοκρασία θα είναι αρκετά χαμηλότερη. Το ψύχος που θα επικρατεί θα μπορεί να συγκριθεί με αυτό του Φεβρουαρίου του 1948, του 1991 και του 2004. Τις χρονιές αυτές το θερμόμετρο στον σταθμό της Πεντέλης του Αστεροσκοπείου είχε δείξει από-8 έως -10 βαθμούς Κελσίου. Ανάλογες τιμές στον συγκεκριμένο σταθμό αναμένονται την Κυριακή, ενώ στην Κηφισιά, στα Μελίσσια, στην Πεύκη και στο Μαρούσι, ο υδράργυρος θα φτάσει στους- 4 βαθμούς Κελσίου.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και το πρωί της Δευτέρας- την ίδια ημέρα αναμένεται ασθενής χιονόπτωση στον Νομό Αττικής. Από το μεσημέρι και μετά, σταδιακά, και από τη Βόρεια Ελλάδα θα αρχίσει η ύφεση της κακοκαιρίας.

πηγές:In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: