-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Προσοχή στον παγετό

0
Φίλοι και φίλες καλησπέρα.....

Άλλος ένας ιστορικός χιονιάς, ο οποίος έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα κυρίως την Αττικοβοιωτία και την Εύβοια, αποτελεί παρελθόν. Πολλοί κάτοικοι κυρίως των δυτικών τμημάτων του νομού έζησαν κάτι το πρωτόγνωρο για αυτούς. Πραγματικά αυτή η κακοκαιρία μοιρασε την δίνη της σε ολόκληρο τον νομό. Ευχάριστες εκπλήξεις περιοχές όπως ο Κορυδαλλός η Νίκαια ο Πειραιάς το Παλιό Φάληρο το Περιστέρι η Καλλιθέα η Νέα Σμύρνη το κέντρο των Αθηνών κ.α. οι οποίες μέτρησαν ύψη χιονιού που πολλές φορές δεν βλέπουμε ούτε στα υπερβόρεια προάστια της Αττικής .

Στην περιοχή μας τώρα και γενικά στα Ανατολικά προάστια τα φαινόμενα ναι μέν ήταν πολλά αλλά με καμμία δύναμη δεν μπορούν να συγκριθούν μα αυτά του 2004. Η χιονόπτωση στην Αρτέμιδα άρχισε τις βραδυνές ώρες του Σαββάτου προς την Κυριακή και παρόλο που δεν είχε κάποια ιδιαίτερη ένταση κατάφερε να ντύσει τα πάντα στα λευκά. Την Κυριακή το πρώι είχαμε και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια αλλά απο τις 11:00 και μετά μία ισχυρή χιονοθύελλα η οποία κράτησε μέχρι τις 21:00 έντυσε την Αρτέμιδα με 20-30cm χιονιού.

Επιλύονται τα προβλήματα που έφερε ο χιονιάς

Στην Αττική Οδό από τις 11 το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται χωρίς αλυσίδες. Κανονικά από το μεσημέρι η κυκλοφορία και στις ΕΟ Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου, επίσης χωρίς αλυσίδες.

Κανονικά λειτουργεί το Μετρό έως Δουκίσσης Πλακεντίας και ο ΗΣΑΠ από τις 12 το μεσημέρι σε όλο το δίκτυο. Κανονικά λειτουργεί ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός και από τις 9 το Τραμ. Το μετρό και ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσουν όλο το βράδυ της Δευτέρας.

Μετά τις 11 το πρωί άρχισαν σταδιακά να κυκλοφορούν τα τρόλεϊ και τα μπλε λεωφορεία. Για τα δρομολόγια που γίνονται οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 185.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει, ως μεσογειακή χώρα, λεωφορεία που παίρνουν αλυσίδες. Για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε κεντρικούς οδικούς άξονες, τα απέδωσε στην ένταση των καιρικών φαινομένων και σε οδηγούς που είχαν βγει στο δρόμο απροετοίμαστοι.

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων ίσχυε στις 13.30 στη λεωφ. Πάρνηθας από το 19ο χλμ, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης από το 414 ΓΣ Νοσοκομείο έως της θέση Αγ.Πέτρος, στην επαρχιακή οδό Βαρυμπόμπης, από το Πεντελικόν προς τον οικισμό Βαρυμπόμπης, στη λεωφ. Διονύσου από το δημοτικό γήπεδο μέχρι τη θπέση Ανατολή και Νέα Μάκρτη, στην οδοό Αγίου Σίλα από Παλαιά Πεντέλη προς Νέα Πεντέλη.

Με δυσχέρεια και μόνο με τη χρήση αλυσίδων γίνονταν η κυκλοφορία στην οδό Φυλής προς Δερβενοχώρια, από το ύψος της Παναγιάς Κανάλας (Α.Λιόσια) και από το εργοστάσιο Τιτάν (Ελευσίνα), στην οδό Σχιστού από το ύψος της Ιεράς Οδού προς Σχιστό, και στη λεωφ. Θρακομακεδόνων.

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου. Μόνο με κλειστού τύπου πλοία τα δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό, ενώ στη Ραφήνα τα πλοία εκτελούν τα δρομολόγια έως το Μαρμάρι. Κανονικά λειτουργούν οι πορθμειακές γραμμές.

Αποκαθίσταται σταδιακά η ομαλή λειτουργία του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας. Από τα ξημερώματα έως και τις 13:00 πραγματοποιήθηκαν μόνο 35 αφίξεις και αναχωρήσεις, ενώ 160 πτήσεις έχουν ακυρωθεί από τις αεροπορικές εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: