-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Οι ΗΠΑ «έτοιμες να δεχτούν δεσμευτική συμφωνία για το κλίμα»

0
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες για μια διεθνή δεσμευτική συμφωνία κατά των αερίων του θερμοκηπίου, η οποία είναι πιθανό να ανακοινωθεί τον Ιούλιο, δήλωσε τη Δευτέρα στο Παρίσι ανώτατος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
«Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εφαρμόσουν διεθνείς δεσμεύσεις για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου, στο πλαίσιο παγκόσμιας συμφωνίας με τη συμμετοχή όλων των ισχυρών οικονομιών» δήλωσε ο Ντάνιελ Πράις, σύμβουλος του Τζορτζ Μπους για τις Διεθνείς Οικονομικές Υποθέσεις.
Η συμφωνία θα μπορούσε να ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G8, που θα πραγματοποιηθεί στην Ιαπωνία στις αρχές Ιουλίου στην Ιαπωνία. «Εργαζόμαστε επί μιας διακήρυξης των ηγετών σε συνδυασμό με τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 8» είπε.
Ο Πράις βρίσκεται στο Παρίσι για να προετοιμάσει νέα συνάντηση για το κλίμα. στο πλαίσιο των συνομιλιών που διοργανώνουν οι ΗΠΑ με δική τους πρωτοβουλία. Οι δύο προηγούμενες συναντήσεις, στην Ουάσινγκτον και τη Χαβάη, συμπεριέλαβαν τις 17 χώρες στις οποίες αντιστοιχεί το 80% της παγκόσμιας εκπομπής CO2.
Εκτός από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γαλλία, στις συναντήσεις συμμετείχαν η Βρετανία, η Γερμανία, η Ρωσία, η Αυστραλία, η Βραζιλία, το Μεξικό, ο Καναδάς, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Νότιος Αφρική, η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία και η Νότιος Κορέα.
Ο Πράις διέψευσε κατηγορηματικά την άποψη ότι οι ΗΠΑ διοργάνωσαν τις συναντήσεις σε μια προσπάθεια να παρακάμψουν το πλαίσιο του ΟΗΕ για τη συμφωνία που θα διαδεχθεί το Πρωτόκολλο του Κιότο το 2012.
«Η διαδικασία των ισχυρών οικονομιών προορίζεται να συμπληρώσει, να επιβραβεύσει και να υποστηρίξει τις διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ. Δεν είναι εναλλακτική λύση στις διαπραγματεύσεις αυτές» διαβεβαίωσε.

πηγές:In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: