-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς η χώρα

0
Στα λευκά ντύνεται η χώρα από τον χιονιά που φέρνει μαζί του πολικές θερμοκρασίες, με την κακοκαιρία να έχει επεκταθεί σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με νέο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Έντονες χιονοπτώσεις, βόρειοι άνεμοι που θα φθάνουν και τα 10 μποφόρ και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της επιδρομής του πολικού ψύχους. Οι χιονοπτώσεις ήδη εντείνονται στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και την Πελοπόννησο. Ειδικότερα στην Αττική αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το πρωί της Δευτέρας.
Ήδη χιονίζει στην ανατολική Αττική, τα βόρεια προάστια και στην Πάρνηθα, όπου έχει κλείσει ο δρόμος από το τελεφερίκ και πάνω. Κλειστός είναι ο δρόμος και στη Μονή Κλειστών προς τα Δερβενοχώρια, ενώ χιονόπτωση εντοπίζεται και στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.
Με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση σε πολλούς επαρχιακούς δρόμους στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα και Κορινθία. Πάντως, ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός με τις αλατιέρες και τα γκρέιντερ να βρίσκονται και στις δυο εθνικές οδούς, την Αττική Οδό και σε βασικούς οδικούς άξονες στο λεκανοπέδιο. Εκτός εθνικού δικτύου έχουν τεθεί τα φορτηγά από τις 5 το απόγευμα έως την ίδια ώρα τη Δευτέρα. Το μέτρο θα ισχύσει και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο αν χρειαστεί.
Πάντως, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η Κυριακή χαρακτηρίζεται η δυσκολότερη ημέρα, καθώς θα επικρατήσει ολικός παγετός στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, ενώ στην Αττική ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει το μηδέν.

πηγές:Ant1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: