-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

60 λεπτά για τη Γη

0
Η Γη εκπέμπει SOS και 30 μεγάλες πόλεις προγραμματίζουν το Σάββατο εκδηλώσεις που εστιάζονται στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο η περιβαλλοντική οργάνωση WWF μας καλεί όχι μόνο να σβήσουμε τα φώτα, αλλά και να απενεργοποιήσουμε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές για 60 λεπτά (από τις 8 έως τις 9 το βράδυ). Σύμφωνα με τον Άντι Ρίντλεϊ, τον άνθρωπο που προώθησε την ιδέα αυτή, 371 μητροπόλεις, κωμοπόλεις και μικρότερες κοινότητες έχουν δεσμευτεί να "βυθιστούν στο σκοτάδι" για 60 λεπτά".

"Εάν όλα πάνε όπως προβλέπονται θα παρακολουθήσουμε μια σημαντική εκδήλωση", είπε ο Ρίντλεϊ. Μεταξύ των μεγάλων πόλεων που θα συμμετάσχουν είναι το Σικάγο, το Δουβλίνο, η Μανίλα, η Μπανγκόκ, η Κοπεγχάγη, το Τορόντο, η Μελβούρνη και το Τελ Αβίβ. Αυτές οι πόλεις θα σβήσουν τα φώτα στους δημόσιους χώρους και καλούν τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες να κάνουν το ίδιο.

Άλλες μεγάλες πόλεις, όπως η Ρώμη, το Λονδίνο και η Σεούλ θα κόψουν συμβολικά το ηλεκτρικό ρεύμα σε ορισμένες περιοχές, όμως δεν έχουν δηλώσει επίσημα τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε πέρυσι στην Αυστραλία, όταν στις 31 Μαρτίου 2007, πάνω από δύο εκατομμύρια κάτοικοι και 2.100 επιχειρήσεις στο Σίδνεϊ έσβησαν τα φώτα για μία ώρα.

Η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος μειώθηκε κατά 10,2%, μέγεθος που ισοδυναμεί με την απομάκρυνση 48.000 αυτοκινήτων από το δρόμο για μία ώρα.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχει και ο Δήμος της Αθηνάς και 8 με 9 το βράδυ θα σβήσουν τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά και στο Λυκαβηττό.

Παράλληλα, η περιβαλλοντική ομάδα των μαθητών στα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα Λιναρδάτου θα συνεργαστεί με τους δήμους Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Αθήνας και Αχαρνών για την ώρα της γης. Επίσης για την ώρα της Γης προγραμματίζονται εκδηλώσεις και στην Αίγινα.

πηγές:Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: