-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Φονικός κυκλώνας στη Μοζαμβίκη

0
Κυκλώνας σάρωσε τις παράκτιες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Μοζαμβίκης, στοιχίζοντας τις ζωές τουλάχιστον 16 ανθρώπων και τους τραυματισμούς εκατοντάδων άλλων, σύμφωνα με ανακοινώσεις αξιωματούχων των σωστικών υπηρεσιών την Τρίτη.

Ο Ζουάου Ριμπέιρου, υποδιευθυντής του εθνικού ινστιτούτου διαχείρισης καταστροφών (INGC) ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έξι άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους εξ αιτίας του κυκλώνα Τζόκουε μεταξύ του Σαββάτου και της Κυριακής στις παράκτιες περιοχές της επαρχίας Ζαμπέζια. Το κρατικό ραδιόφωνο, επικαλούμενο τον κυβερνήτη της επαρχίας Ναμπούλα, Φελισμίνου Τουκόλι, ανέφερε ότι άλλοι 10 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους στη βόρεια αυτή διοικητική περιφέρεια.Μιλώντας τηλεφωνικά από την πόλη Κάια, ο Ριμπέιρου τόνισε ότι πάνω από 10.000 σπίτια καταστράφηκαν από τον τροπικό κυκλώνα στην επαρχία Ζαμπέζια. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κυκλώνας αναμένεται να πλήξει τις παράκτιες περιοχές της επαρχίας Ινιαμπάνε, 800 χιλιόμετρα από το Μαπούτο, νωρίς σήμερα Τετάρτη.

Ο Ριμπέιρου επεσήμανε ότι οι οι αρχές έθεσαν τα δημοφιλή τουριστικά θέρετρα Γοβούρου και Βιλανκούλου σε κατάσταση κίτρινου συναγερμού και το INGC έστειλε επιπλέον προσωπικό για να βοηθήσει. Πάντως, διευκρίνισε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση να εκκενωθούν τα νησιά.

πηγές:Ant1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: