-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Βιβλίο ομογενή επιστήμονα για τις κλιματικές αλλαγές

0
"Οι βασικές αρχές της κλιματικής αλλαγής: 24 ενημερωτικά κεφάλαια που αποκαλύπτουν τις θεμελιώδεις αρχές", (Climate change basics: 24 lessons revealing the fundamentals) είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του ομογενή επιστήμονα, κ. Νίκου Ντάλλα.

Είχε προηγηθεί ένα άλλο βιβλίο με θέμα τις εμπορικές σχέσεις της Αυστραλίας με την Κίνα.

Το νέο βιβλίο του Δρ. Νίκου Ντάλλα θα παρουσιαστεί από τον Πολιτειακό Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Περιβάλλοντος, κ. Gavin Jennings.

Μιλώντας για το βιβλίο του ο ομογενής επιστήμονας λέει:

"Είναι η δική μου συνεισφορά, καθώς πιστεύω πως η ενημέρωση είναι ένα κύριο πεδίο μάχης. Είναι αναγκαίο ο κόσμος να ενημερωθεί πάνω σ' αυτό το θέμα. Για πολλά χρόνια, υπήρχαν άτομα τα οποία υποκινούμενα από διάφορα συμφέροντα (εταιρίες παραγωγής και επεξεργασίας άνθρακα και πετρελαιοειδών) δεν αναγνώριζαν την κλιματική αλλαγή σαν πρόβλημα του αιώνα μας.


Είναι ένα καθαρά εισαγωγικό βιβλίο που στοχεύει στο μέσο πολίτη που δε γνωρίζει αρκετά για αυτό το θέμα. Αυτό το βιβλίο θα του δώσει τη θεμελιώδη γνώση, έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθήσει το ζήτημα και την εξέλιξή του".


Ο Δρ. Νίκος Ντάλλας λέει ότι ο μέσος πολίτης δεν κατανοεί πλήρως την επιστήμη γύρω από το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής αλλά, το ένστικτό του του λέει ότι κάτι συμβαίνει με το περιβάλλον. Αντιλαμβάνεται πως το κλίμα της Μελβούρνης ή της Ελλάδος δεν είναι το ίδιο με αυτό που ήταν πριν 30-40 χρόνια. Βλέπει ακραία καιρικά φαινόμενα όπως την εκτεταμένη ξηρασία στην Αυστραλία, τις πρόσφατες φωτιές στην Ελλάδα και στην Καλιφόρνια ή τον τυφώνα Κατρίνα, που είχε καταστροφικές συνέπειες στη Νέα Ορλεάνη. Η ανησυχία του αυτή τον οδηγεί στο να απαιτεί από τις κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα φοβούμενος ότι θα επαληθευτούν στο κοντινό μέλλον επιστημονικές προβλέψεις, όπως το λιώσιμο των πάγων που θα έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

πηγές:omogeneia.ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: