-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

0
23 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ

Στις 23 Μαρτίου 1950 ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός και για τον λόγο αυτό η 23η Μαρτίου καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, όπως και όλες οι Μετεωρολογικές Υπηρεσίες των 188 μελών του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού, διοργανώνουν κάθε χρόνο την ημέρα αυτή εκδηλώσεις για να τιμήσουν την ίδρυσή του και ταυτόχρονα να υπενθυμίσουν τον σημαντικό ρόλο της Μετεωρολογίας στην εξέλιξη της φύσης και της ανθρωπότητας.
Το θέμα που φέτος προβάλλει ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός έχει τίτλο: "Παρατηρώντας τον πλανήτη μας για ένα καλύτερο μέλλον", δίνοντας έμφαση στην επιστημονική, περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική συμβολή που παρέχουν οι συστηματικές μετεωρολογικές παρατηρήσεις. Πράγματι, η συγκέντρωση μακροχρόνιων παρατηρήσεων του καιρού, του κλίματος και των υδάτων δίνει τη δυνατότητα στις Εθνικές Μετεωρολογικές Υπηρεσίες όλων των χωρών να μελετήσουν θέματα όπως:

•Η προστασία της ζωής, του περιβάλλοντος και της περιουσίας
•Η ασφάλεια στο έδαφος, τη θάλασσα και τον αέρα
•Η υγεία
•Η μελέτη αλλαγής του κλίματος στον πλανήτη μας
•Η έγκαιρη και έγκυρη πρόγνωση ακραίων καιρικών φαινομένων
•Η ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων
•Η ευημερία κοινωνικών ομάδων σε τοπική και παγκόσμια κλίμακα
•Η οικονομική ανάπτυξη των κρατών

Καθώς ο καιρός δεν γνωρίζει σύνορα κρατών, με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού συστάθηκε το Παγκόσμιο Σύστημα Παρατήρησης (Global Observing System), με αποστολή να παρέχει όλες τις οδηγίες και υπηρεσίες που απαιτούνται για σωστές παρατηρήσεις και ακριβείς μετρήσεις των μετεωρολογικών παραμέτρων στο έδαφος, στη θάλασσα, στον αέρα και στο διάστημα.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ως ο επίσημος εκπρόσωπος της χώρας μας στον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό και ο θεσμοθετημένος φορέας να παρέχει επίσημα στην Πολιτεία και στον Πολίτη προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν σχέση με τον καιρό και το κλίμα, προσκαλεί το κοινό να επισκεφθεί τους χώρους εργασίας της στις 23 Μαρτίου 2008 και από 13:00 έως 18:00 στη διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 14, Ελληνικό.

Αντιπτέραρχος (Ι) Οδυσσέας Γαλανόπουλος
Διοικητής ΕΜΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: