-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας

0
Με διπλάσιο ρυθμό ανεβαίνει ο μέσος όρος της θερμοκρασίας στις δυτικές αμερικανικές πολιτείες σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, σύμφωνα με έκθεση περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Προκύπτει ότι τα αστικά κέντρα αναμένεται να αντιμετωπίσουν σοβαρότερα προβλήματα λόγω της ξηρασίας.

Αναλύοντας στοιχεία για τη θερμοκρασία, που διαθέτουν οι ομοσπονδιακές αρχές στις ΗΠΑ, η οργάνωση "Συμβούλιο για την Υπεράσπιση του Φυσικού Πλούτου", διαπίστωσε ότι η μέση θερμοκρασία στις 11 δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ στο διάστημα 2003-2007 ήταν υψηλότερη κατά 0,94 βαθμούς Κελσίου σε σύγκριση με το ιστορικό μέσο όρο της θερμοκρασίας κατά τον 20ο αιώνα.

Στο ίδιο διάστημα η αύξηση της θερμοκρασίας κατά μέσο όρο στον πλανήτη ήταν 0,55 βαθμούς Κελσίου.

Στη λεκάνη του ποταμού Κολοράντο, απ΄ όπου προμηθεύονται νερό μεγάλες και ταχύτατα αναπτυσσόμενες πόλεις, όπως το Λος Άντζελες, το Σαν Ντιέγκο, το Λας Βέγκας και το Ντένβερ, η μέση θερμοκρασία αυξήθηκε κατά 1,21 βαθμούς Κελσίου, επισημαίνει στην έκθεσή της η αμερικανική περιβαλλοντική οργάνωση.

Το μεγαλύτερο μέρος των υδάτων του ποταμού προέρχεται από τα χιόνια που λιώνουν στους ορεινούς όγκους και οι επιστήμονες προβλέπουν ότι λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας θα μειωθούν οι χιονοπτώσεις στα βουνά και θα αυξηθεί η εξάτμηση, γεγονός που θα επιδεινώσει το πρόβλημα της έλλειψης νερού.

"Η υπερθέρμανση του πλανήτη πλήττει σκληρά τις δυτικές πολιτείες", δήλωσε ο Τέο Σπένσερ, μέλος της περιβαλλοντικής οργάνωσης.

"Ήδη έχει οικονομικές επιπτώσεις στον τουρισμό της περιοχής, συγκεκριμένα στις δραστηριότητες που σχετίζονται με την αναψυχή, το σκι, το κυνήγι και το ψάρεμα", πρόσθεσε.

Ένας από τους συντάκτες της έκθεσης, ο Στίβεν Σόντερς, δήλωσε ότι οικονομικές επιπτώσεις υπάρχουν στην παραγωγή σε όλες τις δυτικές πολιτείες.

"Μετά το 2000 έχουμε απώλειες ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην παραγωγή σιτηρών λόγω της ξηρασίας. Η υπερθέρμανση έχει επιπτώσεις επίσης στις ιχθυοκαλλιέργειες σολωμού, μειώνει τις δραστηριότητες γύρω από το κυνήγι και επιφέρει μικρότερες σε διάρκεια και λιγότερο κερδοφόρες περιόδους στα θέρετρα του σκι", δήλωσε ο Στίβεν Σόντερς.

πηγές:Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: