-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Διάσκεψη για το νέο χάρτη Περιβάλλοντος

0
Με στόχο την κατάρτιση του νέου χάρτη για την προστασία του Περιβάλλοντος το 2009, ξεκίνησε την Δευτέρα στην Μπανγκόκ η πενθήμερη διεθνής διάσκεψη που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και με τη συμμετοχή 163 χωρών.

Η διάσκεψη αυτή είναι η πρώτη μετά τις μαραθώνιες συνομιλίες του περασμένου Δεκεμβρίου στο Μπαλί της Ινδονησίας, και έχει στόχο την προώθηση μιας νέας συμφωνίας, μετά την εκπνοή του πρωτόκολλου του Κιότο το 2012, για την μείωση της παγκόσμιας έκλυσης των αερίων του θερμοκηπίου κατά 50% ως το 2050.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του απηύθυνε έκκληση στους μετέχοντες στη σύνοδο της Μπανγκόκ να είναι «φιλόδοξοι» στους στόχους τους και να εργαστούν «σκληρά» για τη σωτηρία του πλανήτη από τις καταστροφικές συνέπειες της υπερθέρμανσης της Γης.

«Συγκεντρωθήκατε για να ξεκινήσετε μια διαδικασία συζητήσεων που έχουν στόχο να αλλάξουν τον ρουν της ιστορίας» τόνισε ο Μπαν Κι Μουν, σημειώνοντας ότι η Μπανγκόκ συνιστά «την αφετηρία εντατικών διαπραγματεύσεων για τα επόμενα δύο χρόνια».

Αν και όλες οι χώρες στα λόγια τάσσονται υπέρ της επίτευξης συμφωνίας για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, υπάρχουν πολλές διαφωνίες στον τρόπο επίτευξης του στόχου αυτού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες η μόνη μεγάλη βιομηχανική χώρα που δεν έχει επικυρώσει το πρωτόκολλο του Κιότο, με την υποστήριξη της Ινδίας, της Κίνας και της Βραζιλίας, που διαφωνούν για τα ποσοστά μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταστήσει σαφές πως οι ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες πρέπει να ηγηθούν των προσπαθειών για την σωτηρία της Γης.

πηγές:Ant1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: