-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Κακοκαιρία στην Βρετανία(Β΄)

0
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από την Δευτέρα το πρωί στη Βρετανία προκάλεσαν τα πρώτα προβλήματα στις οδικές, εναέριες και τις θαλάσσιες μεταφορές και κυρίως το κλείσιμο του λιμανιού του Ντόβερ, στη νότια Αγγλία, και την ακύρωση πτήσεων μέσων αποστάσεων των Βρετανικών Αερογραμμών. Η κακοκαιρία μάλιστα αναμένεται να ενταθεί από τα μέσα της ημέρας.
Προβλήματα στις οδικές, αεροπορικές και θαλάσσιες μεταφορές έχουν ήδη προκληθεί στη νότια Αγγλία και την Ουαλία, τη ζώνη που πλήττεται περισσότερο από τους ισχυρούς ανέμους, που φτάνουν τα 80 ως 130 χιλιόμετρα την ώρα, και τις ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ η Σκοτία απειλείται με χιονοπτώσεις.
Το λιμάνι του Ντόβερ έκλεισε τελείως τη Δευτέρα το πρωί λόγω των ισχυρών ανέμων στη Μάγχη που φτάνουν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα. Προβλήματα αντιμετωπίζει επίσης λόγω του καιρού πετρελαιοφόρο 7.500 τόνων, το οποίο βρίσκεται ανοιχτά του νησιού Γουάιτ, στη νότια Αγγλία. Το πλήρωμά του παρέμεινε στο πλοίο και η κατάσταση δείχνει να είναι υπό έλεγχο, σύμφωνα με ναυτική πηγή.
Παράλληλα, η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways ακύρωσε την Δευτέρα περίπου τριάντα πτήσεις της μέσων αποστάσεων στο Χίθροου και περίπου δέκα στο Γκάτγουϊκ, τα δύο κύρια αεροδρόμια του Λονδίνου. Την ίδια στιγμή, η κυκλοφορία στον πιο πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο Μ25 του Λονδίνου έχει διακοπεί, λόγω της ανόδου κατά τόπους της στάθμης των υδάτων.
Προειδοποιητικό σήμα για πλημμύρες είχαν εκδοθεί νωρίτερα, ιδιαίτερα για τις παράκτιες ζώνες της Κορνουάλης και του Ντέβον, στη νοτιοδυτική Αγγλία, αλλά κανένα σημαντικό πρόβλημα δεν είχε αναφερθεί έως τα μέσα της ημέρας.
Η πτώση ορισμένων δέντρων προκάλεσε προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο του Σάρεϊ, στην νοτιοανατολική Αγγλία, ενώ τα τρένα που εκτελούν δρομολόγια για το Λονδίνο αντιμετωπίζουν σοβαρές καθυστερήσεις, λόγω της μείωσης της ταχύτητάς τους στα 80 χιλιόμετρα την ώρα.
Η πτώση δέντρων προκάλεσε επίσης διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπου 10.000 κατοικίες στη νοτιοδυτική Αγγλία και τη νότια Ουαλία.

Πηγές:Ant1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: