-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Σε συναγερμό για θύελλες η Ευρώπη

0
Η Ευρώπη θα πληγεί και πάλι την Τρίτη και την Τετάρτη από σφοδρούς ανέμους η ταχύτητα των οποίων θα υπερβαίνει τα 100 χλμ/ώρα ενώ στη θάλασσα τα κύματα θα φτάσουν σε ύψος τα εννέα μέτρα, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO).

Η Ισπανία έχει τεθεί σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και έξι άλλες χώρες (η Ιρλανδία, η Βρετανία, η Νορβηγία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Πορτογαλία) βρίσκονται σε πορτοκαλί συναγερμό, αναφέρει ο WMO σε ανακοίνωσή του που βασίζεται στις πληροφορίες του δικτύου Meteoalarm, στο οποίο μετέχουν 24 ευρωπαϊκές χώρες.

Στη Γαλλία, μπορεί να πληγούν ήδη από το απόγευμα, από ανέμους ταχύτητας ως και 133 χλμ/ώρα, οι ορεινές περιοχές της Άνω Νορμανδίας, της Πικαρδίας, του Νορ-Πα-ντε-Καλέ και τα διαμερίσματα των Αρδεννών και του Μάρνη. «Εκτεταμένες ζημιές, με δένδρα να πέφτουν σε δρόμους, είναι χαρακτηριστικές των καταστάσεων αυτού του είδους», προειδοποίησε ο WMO.

Ο οργανισμός ανακοίνωσε πως περιμένει κύματα ύψους επτά μέτρων στα ανοικτά της Πορτογαλίας και οκτώ ως εννέα μέτρων στα ανοικτά των βόρειων ακτών της Ισπανίας, όπου αναμένονται επίσης βροχοπτώσεις.

Στα βρετανικά νησιά, ο πληθυσμός καλείται να είναι «ιδιαίτερα προσεκτικός» το βράδυ της Τρίτης, οπότε η καταιγίδα αναμένεται να περάσει από τη δυτική Ιρλανδία και τη βόρεια Αγγλία.

Στη Γαλλία, ο πορτοκαλί συναγερμός για σφοδρούς ανέμους ήρθη τη νύκτα της Δευτέρας προς την Τρίτη αφού πέρασε η πρώτη θύελλα που προκάλεσε το θάνατο μιας γυναίκας από τη πτώση κλαδιού δένδρου στο Ερ.

Στη Βρετανία, σφοδροί άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα 80 ως 130 χλμ/ώρα και ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν το κλείσιμο του λιμανιού του Ντόβερ (νότια). Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε πολλές χιλιάδες κατοικίες στη νοτιοδυτική Αγγλία και τη νότια Ουαλία.

πηγές:Ant1.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: