-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Αύξηση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς τα επόμενα χρόνια

0
της Ελσας Ποιμενίδου
Εως και 6 βαθμούς Κελσίου θα ανέβει η μέση θερμοκρασία στην Ελλάδα μέχρι το 2100, εκτιμούν οι επιστήμονες. Ο κυριότερος λόγος της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου, δηλαδή η συσσώρευση και ο εγκλωβισμός στη γήινη ατμόσφαιρα αερίων από ανθρώπινη δραστηριότητα. Σύμφωνα με τον καθηγητή Κλιματολογίας και Μετεωρολογίας του ΑΠΘ Θεόδωρο Καρακώστα, τα επόμενα χρόνια αναμένουμε αύξηση της θερμοκρασίας στη Γη κατά μέσο όρο έως 3,5 βαθμούς:

«Τα κλιματολογικά μοντέλα δείχνουν ότι μέχρι το 2025 θα έχουμε αύξηση της θερμοκρασίας κατά 1 βαθμό Κελσίου, ενώ μέχρι το 2100 θα παρατηρηθεί αύξηση έως και 10 βαθμούς». Το μικροκλίμα των αστικών κέντρων μπορεί να προκαλέσει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, σοβαρά προβλήματα υγείας στους κατοίκους. «Η ατμόσφαιρα των πόλεων», τονίζει ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΑΠΘ Θεόδωρος Δαρδαβέσης, «προκαλεί επιδημίες και επιβαρύνει αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα κυρίως σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας».

Το θέμα προστασίας της υγείας από τις κλιματολογικές συνθήκες απασχόλησε εκδήλωση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαργαρίτης Τζήμας αναφέρθηκε στη ρύπανση του Θερμαϊκού κόλπου, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης. «Σε δύο μήνες περιμένουμε τα αποτελέσματα της μελέτης του ΑΠΘ για να διαπιστώσουμε γιατί μολύνεται ο Θερμαϊκός και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα», δήλωσε ο κ. Τζήμας. Οι δήμοι γύρω από τη λίμνη Κορώνεια δεν έχουν ενταχθεί ακόμη σε πρόγραμμα βιολογικού καθαρισμού, τόνισε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης: «Μέσα στο 2008 θα ξεκινήσουμε πρόγραμμα προστασίας της Κορώνειας με τη στήριξη της Πολιτείας. Μπορεί να δεχθήκαμε πυρά, αλλά συνεχίζουμε τις προσπάθειες». Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην εκδήλωση συμφώνησαν ότι το πρώτο άμεσο μέτρο για την προστασία του περιβάλλοντος είναι οι ενεργοί πολίτες.


πηγές:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: