-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Τη Δευτέρα η «καμπάνα» της Ε.Ε. για το Κιότο

0
Την ενεργοποίηση προδικαστικής διαδικασίας εναντίον της Ελλάδας για μη εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με το Πρωτόκολλο του Κιότο (καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου) αναμένεται να αποφασίσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έπειτα από εισήγηση του αρμόδιου επίτροπου για θέματα Περιβάλλοντος κ. Σταύρου Δήμα.

Στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας η Κομισιόν θα στείλει τη σχετική προειδοποιητική επιστολή στην Αθήνα, με την οποία θα καλεί την κυβέρνηση να συμμορφωθεί εντός δύο μηνών. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας, μπορεί να ενεργοποιηθεί το δεύτερο και τελευταίο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας πριν από την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η χώρα μας κατηγορείται για μη εφαρμογή της απόφασης 280/2004 του Συμβουλίου Υπουργών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία ενσωματώνει στην κοινοτική νομοθεσία το Πρωτόκολλο του Κιότο μέσω της εισαγωγής μηχανισμού παρακολούθησης των εκπομπών αερίων του φαινομένου του θερμοκηπίου. Ειδικότερα, το άρθρο 4 της εν λόγω απόφασης αναθέτει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την εκπόνηση, σε ετήσια βάση και σε συνεργασία με τα κράτη-μέλη, κοινοτικής απογραφής των αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, καθώς και τη σύνταξη έκθεσης, τις οποίες δημοσιεύει πριν από τις 28 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια τις υποβάλλει στην αρμόδια Γραμματεία Συμμόρφωσης των Ηνωμένων Εθνών πριν από τις 15 Απριλίου κάθε έτους.

ομισιόν έχει ήδη θεσπίσει από τον Ιούνιο του 2006 κοινοτικό σύστημα απογραφής, με το οποίο εξασφαλίζονται η ακρίβεια, η συγκρισιμότητα, η συνέπεια, η πληρότητα και η επικαιρότητα των εθνικών απογραφών προς την κοινοτική απογραφή των αερίων του θερμοκηπίου. Η ακριβής υποχρέωση των κρατών-μελών είναι να υποβάλλουν ετήσιες εκθέσεις στην Κομισιόν σχετικά με τις εκπομπές αερίων για τις οποίες ευθύνεται ο άνθρωπος. Μεταξύ των αερίων αυτών που απαριθμούνται στο παράρτημα του Πρωτοκόλλου του Κιότο είναι το διοξείδιο του άνθρακα, το μεθάνιο και το οξείδιο του αζώτου.

Οφείλουν επίσης να δίνουν πληροφορίες στην Επιτροπή, οι οποίες σχετίζονται με τη λογιστική παρακολούθηση των εκπομπών, την αλλαγή της χρήσης γης και της δασοκομίας.

Η κατηγορία που βαρύνει τη χώρα μας έχει να κάνει με την παράγραφο 4 του άρθρου 4 της απόφασης 280/2004, η οποία αναφέρει ότι τα κράτη-μέλη καθιερώνουν, όσο το δυνατόν νωρίτερα και πάντως έως τις 31 Δεκεμβρίου 2005 το αργότερο, εθνικά απογραφικά συστήματα βάσει του Πρωτοκόλλου του Κιότο για την εκτίμηση των ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από πηγές, καθώς και των δεσμεύσεων διοξειδίου του άνθρακα από τις δεξαμενές παγίδευσης. Η παραπάνω υποχρέωση δεν τηρήθηκε από ελληνικής πλευράς.

πηγές:www.e-tipos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: