-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

"Απουσία περιβαλλοντικής συνείδησης"

0
Δεν υπάρχει περιβαλλοντική συνείδηση για την διαχείριση του νερού", υποστήριξε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Κωνσταντίνος Κωστούλας. Καταδίκασε την συνήθεια ορισμένων πολιτών να χρησιμοποιούν αλόγιστα το νερό σε χρήσεις που δεν είναι απαραίτητο.

Ο κ. Κωστούλας ανέφερε ότι η ΕΥΔΑΠ προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες του νερού από το δίκτυο, χρειάζεται όμως και οι δήμοι να δείξουν την ανάλογη προσοχή.
Υποστήριξε ότι οι χιονοπτώσεις δεν ήταν έντονες στην δυτική Ελλάδα που είναι και οι μεγαλύτεροι ταμιευτήρες της ΕΥΔΑΠ.

Σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνουν λειτουργικές αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού, για να καλυφτούν οι λειτουργικές ανάγκες της εταιρείας, όμως δεν συνδέονται αυτές οι αυξήσεις με τα προβλήματα λειψυδρίας.

"Αν συνεχιστεί η άντληση νερού που κάνει η ΕΥΔΑΠ από την Υλίκη, για να τροφοδοτήσει την Αθήνα, θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερα με πέντε έτη για να επανακάμψει" δήλωσε στο ΣΚΑΪ από την πλευρά του ο Χάρης Σμυρνιώτης, γενικός γραμματέας του συνδικάτου εργαζομένων στο Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.Πρόσθεσε δε, ότι εδώ και επτά μήνες, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει παγώσει το τρίτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, με αποτέλεσμα το ΙΓΜΕ και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες να μην έχουν δράσει, καθώς δεν έχουν χρήματα.

"Το ζητούμενο είναι να ληφθούν μακροπρόθεσμα μέτρα αντιμετώπισης της λειψυδρίας και όχι να γίνονται ενέργειες διαχείρισης κρίσης" ανάφερε από την πλευρά της στο ΣΚΑΪ η Σταυρούλα Παπαδάκου, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γεωλόγων Δημοσίου.

Σημειώνεται ότι η ΕΥΔΑΠ έχει αρχίσει συνεργασία με τον ΣΚΑΪ και την "Καθημερινή" στο πλαίσιο της εκστρατείας για την εξοικονόμηση νερού. Την ίδια ώρα στο φως έρχονται καταγγελίες πολιτών για προβλήματα στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ και συνεργεία της επιχείρησης προχωρούν στη επιδιόρθωση τους.

πηγές:Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: