-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

22.500 νεκροί στην Μίανμαρ

0
Τεράστιες εκτάσεις στην νοτιοδυτική Μιανμάρ έχουν καλυφθεί από νερά μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ναργκίς που στοίχισε την ζωή σε σχεδόν 22.500 ανθρώπους, σύμφωνα με εικόνες που ελήφθησαν από δορυφόρο και δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη.

Στις εικόνες της Νasa που ελήφθησαν την Δευτέρα φαίνεται ένα τμήμα της χώρας και γεωργικές εκτάσεις να έχουν πλήρως πλημμυρίσει στο δέλτα του ποταμού Ιραουάντι, η περιοχή με τις σημαντικότερες ρυζοκαλλιέργειες στην Βιρμανία.

Ο κυκλώνας Ναργκίς έπληξε την νύκτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, την περιοχή του δέλτα και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την Ρανγκούν, την παλιά πρωτεύουσα και την πολυπληθέστερη πόλη της χώρας. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς στέγη.

Στις εικόνες της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας φαίνεται η Ρανγκούν, που έχει πληθυσμό πάνω από έξι εκατομμύρια κατοίκους και το ανατολικό τμήμα του δέλτα να έχουν καλυφθεί από νερό.

Η κρατική τηλεόραση της Μιανμάρ έδειξε εικόνες από τις πληγείσες περιοχές στο δέλτα όπου έχουν παρασυρθεί πλοία, σπίτια έχουν καταστραφεί και τεράστια δένδρα έχουν ξεριζωθεί. Στην πόλη Μπογκαλάι, στο κέντρο του δέλτα του Ιραουάντι, έχει καταστραφεί το 95% των σπιτιών. Στην πόλη αυτή, που έχει πληθυσμό περίπου 190.000 κατοίκους, έχασαν την ζωή τους 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα με δήλωση μέλους της κυβέρνησης της Βιρμανίας.

Στην Γενεύη, η υπηρεσία του ΟΗΕ για την πρόληψη των καταστροφών, σε ανακοίνωση της υπογραμμίζει ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικός συναγερμός που θα μπορούσε να συμβάλει ώστε να σωθούν πολλές ανθρώπινες ζωές όταν ο κυκλώνας έπληξε την ασιατική χώρα. Σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους η Μπριγκίτε Λεόνι, εκπρόσωπος της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών για Πρόληψη των Καταστροφών (SIPC) ανέφερε ότι "το σύστημα προληπτικού συναγερμού δεν είχε τεθεί σε λειτουργία". "Τα συστήματα προληπτικού συναγερμού είναι πολύ σημαντικά και μπορεί να σώσουν πολλές ανθρώπινες ζωές", πρόσθεσε.

Στο Πεκίνο, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα αποστείλει στην Βιρμανία μια πρώτη έκτακτη οικονομική βοήθεια ενός εκατομμυρίου δολαρίων για τα θύματα του κυκλώνα. Ο εκπρόσωπος Κιν Γκανγκ πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Χου Τζιντάο, ο πρωθυπουργός Ουέν Τζιαμπάο και ο υπουργός Εξωτερικών Γιανγκ Τζιεσί, απέστειλαν τηλεγραφήματα υποστήριξης προς τους βιρμανούς ηγέτες.

Η Ταϊλάνδη και η Ινδία θα αποστείλουν επίσης έκτακτη βοήθεια προς την Μιανμάρ, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε ότι "τα Ηνωμένα Έθνη θα κάνουν ότι είναι δυνατό για την αποστολή μίας επείγουσας βοήθειας προς την Μιανμάρ". Βοήθεια προσφέρθηκε να αποστείλει και η Νέα Ζηλανδία αλλά υπό τη προϋπόθεση ότι δεν θα προωθηθεί στους πληγέντες από την κυβέρνηση.

Το κόμμα της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κι ανακοίνωσε πως είναι "εντελώς απαράδεκτο", μετά την καταστροφή που προκάλεσε ο κυκλώνας Ναργκίς, να πραγματοποιηθεί το συνταγματικό δημοψήφισμα που έχει οργανώσει η χούντα η οποία κυβερνά τη χώρα.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Σύνδεσμο για τη Δημοκρατία, το στρατιωτικό καθεστώς θα πρέπει πρώτα, τέσσερις ημέρες μετά την καταστροφή, να προσφέρει σημαντική βοήθεια στους εκατοντάδες χιλιάδες πληγέντες.

Η κρατική τηλεόραση της Μιανμάρ μετέδωσε πως οι στρατιωτικές αρχές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν το Σάββατο το δημοψήφισμα που είχαν προγραμματίσει για το νέο σύνταγμα. Το ανέβαλαν για τις 24 Μαΐου μόνο σε 47 δήμους της περιοχής του Ιραουάντι και της Ρανγκούν, που επλήγησαν περισσότερο από τον κυκλώνα.

πηγές:Ant1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: