-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

«Ρεπό» στην υπερθέρμανση

0
Η υπερθέρμανση του πλανήτη, λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, θα σταματήσει για την επόμενη δεκαετία, καθώς θα αντισταθμιστεί από την πτώση της θερμοκρασίας εξαιτίας φυσικών διακυμάνσεων στο κλίμα. Αυτό προβλέπει το μοντέλο που διαμόρφωσαν επιστήμονες στο Ινστιτούτο Λάιμπνιτζ του Κιέλου, το οποίο δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Nature».

Οι προβλέψεις των Γερμανών επιστημόνων έρχονται σε αντίθεση με αυτές της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή των Ηνωμένων Εθνών, που κάνουν λόγο για αύξηση της τάξης των 0,3 βαθμών Κελσίου στη μέση θερμοκρασία της Γης μέσα στην επόμενη δεκαετία. Ωστόσο, σύμφωνα με το νέο μοντέλο, οι επιπτώσεις των αερίων του θερμοκηπίου θα οδηγήσουν σε επιτάχυνση της αύξησης της θερμοκρασίας, όταν υποχωρήσουν -έπειτα από περίπου δέκα χρόνια- τα φυσικά φαινόμενα που τείνουν να οδηγούν σε πτώση της. Τα φαινόμενα αυτά συνδέονται με τον φυσικό κύκλο των θερμοκρασιών του Ατλαντικού Ωκεανού - ο μηχανισμός με τον οποίο λειτουργούν δεν είναι ακόμα ξεκάθαρος, αλλά ο κύκλος διαρκεί περίπου 60 με 70 χρόνια και ενδέχεται να εξηγεί γιατί οι θερμοκρασίες ανέβηκαν στις αρχές του περασμένου αιώνα, πριν υποχωρήσουν κατά τη δεκαετία του '40. Το μοντέλο προβλέπει ότι θα υποχωρήσει η θερμοκρασία στα νερά του Βόρειου Ατλαντικού, ενώ θα μείνει αμετάβλητη στον Ειρηνικό, με τις επιπτώσεις στο παγκόσμιο κλίμα να αντισταθμίζουν βραχυπρόθεσμα τις συνέπειες από το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ηλεκτρονικό μοντέλο

Ο Νόελ Κίνλισαϊντ, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, τόνισε ότι πρόκειται για τα αρχικά αποτελέσματα που έχουν προκύψει από ηλεκτρονικό μοντέλο σχετικά με τη θερμοκρασία των ωκεανών και ότι θα ήταν παραπλανητικό να συμπεράνει κανείς ότι έχει υποχωρήσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου. «Τα αποτελέσματά μας προβλέπουν ότι η παγκόσμια θερμοκρασία ενδέχεται να μην αυξηθεί μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, καθώς οι κλιματικές διακυμάνσεις στον Βόρειο Ατλαντικό και στον Ειρηνικό θα ακυρώσουν προσωρινά την προβλεπόμενη ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη», τόνισε.

πηγές:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: