-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Πράσινο φως για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Μιανμάρ

0
Οι αρχές της Μιανμάρ έδωσαν το πράσινο φως σε ένα αεροπλάνο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για τα θύματα του κυκλώνα Ναργκίς να φτάσει στη χώρα, ανακοινώθηκε από το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA).

Στο αεροπλάνο θα επιβαίνει και μια μικρή ομάδα ειδικών της OCHA, διευκρίνισε η ίδια πηγή. "Το αεροσκάφος αναχωρεί από το Μπρίντεζι της Ιταλίας με 25 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας και ορισμένους ειδικούς της OCHA", δήλωσε η εκπρόσωπος του οργανισμού Ελίζαμπεθ Μπιρς."Ελπίζουμε πως αυτό το άνοιγμα (των αρχών της Μιανμάρ) θα επιβεβαιωθεί", πρόσθεσε η ίδια. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό το που θα προσγειωθεί το αεροσκάφος.

Η ανθρωπιστική αυτή βοήθεια--σκηνές-κουβέρτες, ηλεκτρικές γεννήτριες, συσκευές καθαρισμού νερού και εντομοαπωθητικά--προέρχεται από τις αποθήκες του ΟΗΕ στο Μπρίντεζι, διευκρίνισε η εκπρόσωπος. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι στη Μιανμάρ μετά το πέρασμα του τροπικού κυκλώνα Ναργκίς, ανακοίνωσε σήμερα από την Μπανγκόκ η ανθρωπιστική οργάνωση Save the Children.

Σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό των αρχών της Μιανμάρ, ο κυκλώνας προκάλεσε τον θάνατο 22.000 ανθρώπων, ενώ πάνω από 40.000 αγνοούνται. "Υπάρχουν 41.000 αγνοούμενοι, όμως πολλοί πιστεύουν πως οι περισσότεροι από αυτούς είναι νεκροί", δήλωσε ο διευθυντής για τη Μιανμάρ της οργάνωσης Αντριου Κίρκγουντ. "Και φυσικά, υπάρχουν εκατομμύρια άστεγοι. Πόσοι ακριβώς δεν γνωρίζουμε", επισήμανε ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία από την Γιανγκόν (πρώην Ρανγκούν).

Ο Κίρκγουντ πρόσθεσε πως η οργάνωσή του λαμβάνει φρικιαστικές πληροφορίες από το Δέλτα του ποταμού Ιραουάντι, όπου βρίσκονται οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο. "Μία ομάδα της οργάνωσής μας είδε, μόλις υποχώρησαν τα νερά, χιλιάδες πτώματα σε αποσύνθεση σε μια περιοχή", είπε χαρακτηριστικά.

πηγές:Ant1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: