-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Αιτία πολέμου

0
Σε εμφύλιες και διεθνείς συρράξεις ανάλογου μεγέθους με τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους του 20ου αιώνα και ριζικές αλλαγές στο γεωπολιτικό σκηνικό ενδέχεται να οδηγήσει η κλιματική αλλαγή. Αυτό επισημαίνει ο συγγραφέας της έκθεσης του Royal United Services Institute (RUSI) και πρώην σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, Νικ Μέιμπι, τονίζοντας ότι η κλιματική αλλαγή θα οδηγήσει σε αλλαγές του περιβάλλοντος στρατηγικής ασφάλειας εξίσου σημαντικές με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.



Ο κ. Μέιμπι μιλώντας στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία διευκρινίζει ότι στο μέλλον θα υπάρξουν εντάσεις που θα έχουν να κάνουν με το νερό και τη μετανάστευση εντάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε πολέμους.

"Υπάρχουν σενάρια που κάνουν λόγο για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους από την Κίνα, την Ινδία και την Αφρική που θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας της έλλειψης νερού. Θα μεταναστεύσουν όμως σε περιοχές που είναι ήδη κατοικημένες. Τα προβλήματα στις σοδειές και τις τιμές των τροφίμων μπορούν να εξελιχθούν σε πολιτικά προβλήματα και έχουμε ήδη δει πρόσφατα εξεγέρσεις για τέτοιους λόγους, στην Αϊτή και αλλού", επισημαίνει.

Σύμφωνα με τον κ. Μέιμπι η ανταπόκριση των κυβερνήσεων στην τεράστια αυτή πρόκληση έχει υπάρξει "αργή και ανεπαρκής", καθώς δεν προετοιμάζονται για το χειρότερο πιθανό σενάριο, όπως θα έπρεπε.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, , το να αγνοούμε τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής είναι εξίσου επικίνδυνο με το να αγνοούμε τους κινδύνους που προέρχονται από την τρομοκρατία ή την εξάπλωση των πυρηνικών όπλων. Οι υπηρεσίες ασφαλείας των χωρών πρέπει να συμβάλουν ώστε τα κράτη να ετοιμαστούν για το χειρότερο πιθανό σενάριο.


ΠΗΓΕΣ: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: