-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Δύο δισ. δέντρα για τις κλιματικές αλλαγές

0
Περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια δέντρα φυτεύτηκαν σε διάφορες χώρες του κόσμου, στο πλαίσιο της εκστρατείας των Ηνωμένων Εθνών κατά των κλιματικών αλλαγών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (PNUE), ο αριθμός των δέντρων που φυτεύτηκαν είναι διπλάσιος του αρχικού στόχου του προγράμματος.

Η Αιθιοπία είναι η πρώτη από τις χώρες που ωφελήθηκε με 700 εκατομμύρια δέντρα, ακολουθεί η Τουρκία με 400 εκατομμύρια, το Μεξικό με 250 εκατομμύρια και η Κένυα με 100 εκατομμύρια.

Νέος στόχος του προγράμματος είναι η φύτευση επτά δισεκατομμυρίων δέντρων έως τα τέλη του 2009, οπότε θα συμπέσει και με τη διεθνή διάσκεψη για τις κλιματικές αλλαγές στην Κοπεγχάγη.

"Τα δέντρα και τα δάση παίζουν ζωτικό ρόλο στη ρύθμιση του κλίματος, απορροφώντας διοξείδιο του άνθρακα. Αντίθετα, η αποψίλωση των δασών ευθύνεται τουλάχιστον για το 20% του διοξειδίου του άνθρακα που παράγει το ανθρώπινο είδος", εξηγεί σε ανακοίνωσή του το PNUE.

Εμπνεύστρια της συγκεκριμένης εκστρατείας, η οποία ξεκίνησε το 2206 ως όπλο κατά των επιπτώσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της εν γένει επιδείνωσης του περιβάλλοντος, είναι η κάτοχο του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, κενυάτισα Ουανγκάρι Μαατάι.

πηγές:Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: