-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Φονικό το πέρασμα του κυκλώνα Ναργκίς

0
Τουλάχιστον 351 είναι οι νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα Ναργκίς από τη νότια Μιανμάρ, όπου έχουν προκληθεί επίσης σημαντικές ζημιές, ιδιαίτερα στις περιοχές του Ιραουάντι και του Ρανγκούν, σύμφωνα με νέο προσωρινό απολογισμό που έδωσαν την Κυριακή στη δημοσιότητα οι αρχές.

Επιπλέον των 241 νεκρών που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως, 109 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόνο στο νησί Χέινγκ Γκι, στη νοτιοδυτική Μιανμάρ και άλλος 1 στην τοποθεσία Νιαουνγκντόν, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο MRTV, κάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων.

Οι αρχές «παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια» στους πληγέντες, πρόσθεσε το MRTV. Το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε επίσης ότι το διεθνές αεροδρόμιο του Ρανγκούν, το οποίο παρέμεινε κλειστό το Σάββατο και την Κυριακή, θα ανοίξει ξανά τη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχος του ΟΗΕ ανακοίνωσε πως θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να εκτιμηθεί το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε ο τροπικός κυκλώνας Ναργκίς στη μεγαλύτερη πόλη της Μιανμάρ, την Γιανγκόν και στις γύρω περιοχές. «Δεν φαίνεται να έχουμε πολλούς νεκρούς, αλλά σίγουρα έχουν καταστραφεί περιουσίες και υποδομές», τόνισε ο Τέριε Σκάβνταλ από την Μπανγκόκ. «Είναι πολύ νωρίς. Θα πρέπει να περάσουν λίγες ημέρες πριν ολοκληρώσουμε τον απολογισμό των ζημιών», πρόσθεσε ο ίδιος επικεφαλής του περιφερειακού γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Θεμάτων (UNOCHA).

Ο κυκλώνας Ναργκίς με ανέμους που φτάνουν τα 190 χιλιόμετρα την ώρα έπληξε την πόλη αυτή των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων στο Δέλτα του ποταμού Ιραουάντι, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση, η υδροδότηση και όλες οι επικοινωνίες.

πηγές:Ant1.gr- A.Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: