-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Προβλήματα στη Χιλή λόγω πλημμυρών

0
Πάνω από 1,8 εκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν ακόμη πόσιμο νερό στο Σαντιάγο, λόγω των προβλημάτων που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές και οι πλημμύρες σε περιοχές της νότιας και της κεντρικής Χιλής από την Τρίτη.

Η υδροδότηση δεν αναμένεται να αρχίσει να αποκαθίσταται πριν από το Σάββατο σε πολλές γειτονιές της μητροπολιτικής περιοχής της πρωτεύουσας της χώρας. Επιπλέον, πάνω από 13.000 άνθρωποι υπέστησαν υλικές ζημιές, στην πλειοψηφία τους στη νότια Χιλή, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης.

Η βροχή προκάλεσε την υπερχείλιση πολλών ποταμών, κι οδήγησε τις αρχές να προχωρήσουν στην εκκένωση 1.500 ανθρώπων από τις εστίες τους στην πόλη Μολίνα. Οι αρχές ανέστειλαν τη λειτουργία σχολείων τα οποία παρακολουθούν συνολικά 1 εκατ. μαθητές στο Σαντιάγο, ενώ παρόμοια μέτρα ελήφθησαν σε πολλές ακόμη περιοχές της νότιας Χιλής. Οι οδικές συγκοινωνίες διακόπηκαν καθώς τουλάχιστον ένα σημείο του εθνικού άξονα που συνδέει την πρωτεύουσα με το νότο υπέστη μεγάλες ζημιές, στο Τένο, στην επαρχία Κουρικό, κάπου 400 χλμ. από το Σαντιάγο.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατολισθήσεις, ένας από δέντρο που ξεριζώθηκε και τον καταπλάκωσε και ένας από υποθερμία. Η διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών Κάρμεν Φερνάντες ανακοίνωσε ότι εξαιτίας των πλημμυρών 7.886 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην περιοχή Μπιόμπιο και 4.997 στην περιοχή Μάουλε, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας.

πηγές:Ant1.gr-Α.Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: