-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Καταστροφές από ισχυρούς ανέμους στην Αυστραλία

0
Άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα έως και 140 χιλιόμετρα την ώρα και σε κάποιες περιπτώσεις έως και 176 χιλιόμετρα, παρέσυραν ολόκληρα βουνά από χώμα, μετά από μια παρατεταμένη ανομβρία εφτά χρόνων, και τα σκόρπισαν υπό μορφή κόκκινης σκόνης στη Μελβούρνη, την Αδελαΐδα και άλλα αστικά κέντρα κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς ανεμοθύελλας που έπληξε νότιες πολιτείες της Αυστραλίας και κυρίως τη Βικτόρια, τη Νότια Αυστραλία και την Τασμάνια.

Οι ισχυρότατοι άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, έριξαν ηλεκτρικές στήλες, παρέσυραν οροφές, κατέστρεψαν σκάφη, παρέλυσαν τις δημόσιες συγκοινωνίες, προκάλεσαν πολλά ατυχήματα και δημιούργησαν κυκλοφοριακό κομφούζιο. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι προκάλεσαν το θάνατο τριών ατόμων. Τελευταίο θύμα ένας 38χρονος άνδρας της ηλεκτρικής εταιρίας Alinta, που υπέστη ηλεκτροπληξία εργαζόμενος για την αποκατάσταση της βλάβης του ηλεκτρικού δικτύου.

Παράλληλα, εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στη Μελβούρνη, μάλιστα, αν και έχουν περάσει 48 ώρες από την καταιγίδα, που χαρακτηρίστηκε ως μια από τις χειρότερες που έπληξε την πόλη, πάνω από 25 χιλιάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και υπάρχουν φόβοι πως ορισμένοι θα μείνουν χωρίς ρεύμα και το Σαββατοκύριακο.

«Ποτέ στο παρελθόν το δίκτυο ηλεκτροδότησης δεν υπέστη τόση μεγάλη ζημιά», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας Alinta που συνέστησε στο κοινό που ταλαιπωρείται «υπομονή». Οι ασφαλιστικές εταιρίες εκτιμούν ότι το κόστος από τις ζημιές ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

πηγές:Ant1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: