-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Προβλήματα από την αλλαγή του κλίματος

0
Η ραγδαία αλλαγή του κλίματος παγκοσμίως, διαμορφώνει δύσκολες συνθήκες για την επιβίωση της ανθρωπότητας.

Την ώρα που η λειψυδρία απειλεί την Βαρκελώνη, η πρόωρη ξηρασία και ο καύσωνας διευκολύνουν την ερημοποίηση της Σικελίας, όπου ήδη έχουν ξεσπάσει οι πρώτες πυρκαγιές.

Κι ενώ στο Έβερεστ, δημιουργούν τεχνητό πάγο για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη νερού, πέντε χώρες εκμεταλλεύονται το λιώσιμο των πάγων στον Αρκτικό Κύκλο, για να οικειοποιηθούν τα ενεργειακά αποθέματα της περιοχής.

Οι πάγοι που λιώνουν στον Αρκτικό Κύκλο, καθώς ραγδαία θερμαίνεται το κλίμα, αφήνουν τα τεράστια υποθαλάσσια ανεξερεύνητα ενεργειακά αποθέματα βορά στις διαθέσεις χωρών που ετοιμάζονται να μοιράσουν την πίτα του Βόρειου Πόλου σε φέτες εκμετάλλευσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, ο Καναδάς, η Νορβηγία και η Δανία αποφασίζουν να δημιουργήσουν μια νέα τάξη πραγμάτων στην περιοχή, για τη νομή του πολικού πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Για την επέκταση των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων εκεί που κάποτε υψώνονταν παγόβουνα.

Στο κάποτε χιονοσκεπές Έβερεστ, την υψηλότερη κορυφή στα Ιμαλάϊα, τα παγόβουνα ήταν απροσπέλαστα. Τώρα απέμεινε άγονη γη, που την καλύπτουν με τεχνητό πάγο για να απαλλάξουν τον τοπικό πληθυσμό από την λειψυδρία. Μεγάλα χαντάκια παγιδεύουν το λιγοστό χιόνι που συντηρείται παγωμένο για να λιώσει και να γίνει σωτήριο ρέμα με καθαρό νερό.

Αλλόκοτα και τα καιρικά φαινόμενα στην Μεσόγειο. Ο πρωτοφανής πρόωρος καύσωνας στην Ιταλία και τα Βαλκάνια παγιδεύει σε συνθήκες θερμοκηπίου εκατομμύρια ανθρώπους. Στην Κροατία και τη Βοσνία Ερζεγοβίνη καταγράφηκαν οι πιο θερμές για την εποχή ημέρες των τελευταίων εκατό χρόνων.

Οι πρώτες πυρκαγιές ξέσπασαν στην Σικελία που απειλείται με ερημοποίηση. Η Βαρκελώνη στην Ισπανία διψάει. Αντιμέτωπη με την χειρότερη ξηρασία των τελευταίων χρόνων, εισάγει νερό με πλοία και θέτει περιορισμούς στην κατανάλωση νερού. Την ώρα που στην κεντρική Γαλλία χιλιάδες πολίτες υποφέρουν από καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες.

πηγές:Ant1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: